2011. december 30., péntek

Mascarponés kifli mint pezsgőkorcsolya :)

Ezt a remek bögrés sós finomság receptet Anya receptes gyűjteményében találtam. Egy nagyon egyszerűen elkészíthető (még mérleg sem szükséges hozzá) puha tészta, melynek a belsejében mennyei mascarponés töltelék bújik meg. Finom uzsonnára és szilveszterkor is kiváló pezsgőkorcsolyának.
Hozzávalók egy tálnyi kiflihez:
  • 3 bögre liszt,
  • 1 ek. só,
  • 1 bögre langyos tej,
  • 1 tk. cukor,
  • fél kocka élesztő (2,5 dkg),
  • fél bögre olaj,
  • fél doboz mascarpone krémsajt (125 g),
  • fél bögre reszelt sajt,
  • fél bögre sonka,
  • 1 kk. só,
  • 1 tojás,
  • lenmag.
A töltelékhez alaposan összekeverjük a mascarponét a reszelt sajttal és az apróra kockázott sonkával, picit megsózzuk. Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt. A lisztet a sóval, a tejes élesztő keverékkel és olajjal alaposan összegyúrjuk. Kb. egy órát lefedve pihentetjük, kétszeresére kelesztjük a tésztát meleg helyen. Négy részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és 8 nagyjából egyforma háromszögre (körcikkre) vágjuk fel. A szélesebb részére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket és szorosan felcsavarjuk kifli formára. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 10-15 percig, amíg meg nem pirul a teteje.
Receptajánló:

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Istenien néz ki, és isteni lehet az íze is. Még nem tudom menteni, de leírom. Köszönöm.:))

Márti írta...

Köszönöm Tücsi! Tényleg nagyon fincsi ez a kifli, a tésztája puha marad még másnap is és a tölteléke mennyei... BÚÉK! :) Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció