Amerikai csokis keksz

Házi kekszet sütni és adni mindig öröm

Amerikai csokis keksz recept

Egy hideg januári estén jó érzés bekuporodni a kedvenc fotelünkbe egy csésze teával és finom, házi keksszel a kezünkben. A mogyorós-csokis keksznek igazi kis hangulatfokozó, mosolycsalogató hatása van, legalábbis nálam mindenképp. Arról nem is beszélve, hogy cirka 6 perc alatt megsült egy tepsi keksz.

Amerikai csokis keksz recept

Hozzávalók két nagy tepsis adaghoz:

  • 2 tojás,
  • 15 dkg puha vaj (sütés előtt néhány órával vegyük ki a hűtőből),
  • 15 dkg barna cukor (persze a kristálycukorral sem tévedhetünk),
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 kis késhegynyi szódabikarbóna,
  • 10 dkg sótlan mogyoró ledarálva (picire aprítva),
  • 2 tábla (200 g) étcsoki vagy tejcsoki (én vegyesen tettem, de az eredeti recept csak egy táblát ír),
  • 1 kis üvegcse vanília aroma vagy egy vanília rúd kikapart belseje.

Elkészítés:

  1. Mint a legtöbb keksz receptnél, itt is az idő nagy részét a hozzávalók előkészítése, lemérése veszi el, hiszen maga a keksz percek alatt elkészül. A tojást a puha vajjal, cukorral habosra keverjük egy turmixgép segítségével, hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónával, összedolgozzuk, majd a végén beleöntjük a mogyit a pici csoki darabokkal és az aromával (vagy vanília rúd magokkal).
  2. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk kb. púpos teáskanálnyi adagokat egymástól tisztes távolságra.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük,  és magas hőfokon (180 fok) sütjük (alsó, felső légkeveréssel), amíg elkezdenek pirulgatni. Kb. 6 perc alatt elkészültek az én kekszeim, de persze minden sütő más és más, ezért figyelgessük folyamatosan a sütő ablakát. Átlagosan kb. 10 percre lehet szükség a kész sütihez.

Amerikai csokis keksz képek

Ha tetszett a fenti Amerikai csokis keksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, mogyoró, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, gyorsan elkészíthető, keksz, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Amerikai csokis keksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató