Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve

Sült hús bacon köntösben

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Ezt a receptet szilveszterkor teszteltem, és reménykedtem benne, hogy kellően gusztusos formában sikerül majd tálalnom az évbúcsúztató asztalon. Az őzgerinces finomság hidegen is ugyanolyan finom, mint melegen, és sokféleképpen variálhatjuk a töltelékét. Sőt, hidegtálas szereplőként csinosabb marad, hiszen hidegen szebben tudjuk felszeletelni. 

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Hozzávalók egy őzgerinces (vagy püspökkenyér) formához:

  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • 1 doboz kukorica konzerv (kb. 30 dkg),
  • 1 kis csokor metélőhagyma,
  • 10 dkg sajt,
  • 2 tojás,
  • 3 ek. tejföl,
  • 3 ek. liszt,
  • 1 + fél  csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon szalonna,
  • só, bors, fokhagyma.

Elkészítés:

  1. A felkockázott csirkemellfilét pár csepp olajon néhány perc alatt előpirítjuk némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve. Ha kész, hozzáadjuk a husihoz a kukoricát, picire vágott metélőhagymát, reszelt sajtot.
  2. Az öntethez felverjük a tojásokat, és a tejföllel, liszttel alaposan összekeverjük (csomómentesre egy kézi habverővel), majd a husis alkotórészekkel együtt átkeverjük.
  3. A püspökkenyér vagy őzgerincformát először szilikonos sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon, amit, majd a végén ráhajtunk a tetejére.
  4. Beletöltjük a husis keveréket, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére már a fólia nélkül . Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így gusztusosabb szeletekre lehet vágni.

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve képek

Ha tetszett a fenti Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, csirkemell, finomliszt, kukorica, snidling, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, hidegtál, húsétel, szilveszteri, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató