Spenótos, fetás pite

Így barátkozom a spenóttal

Spenótos, fetás pite recept

Valahogy sosem szerettem a spenótot, vagy legalábbis így emlékeztem rá, egészen addig, amíg nem kóstoltam meg a spenótos rizottót. Rájöttem, hogy igazából semmi rossz nincs a spenótban és valószínűleg az is közrejátszott, hogy, ahogy "öregszem", úgy vagyok egyre nyitottabb az ízek iránt: például kiskoromban utáltam a fokhagymát, ma pedig egészen egyszerűen imádom az ízét és persze a spenótot is a fokhagyma felől közelítettem. Így találtam rá egy receptújságban a spenótos-fetás pitére és "adtam a fejem" arra, hogy végleg megbarátkozzak a spenóttal. A pite pont olyan lett, amilyennek megálmodtam: finom fokhagymás, laktató és még a vegetáriánus étkeket annyira nem kedvelő apukámnak is elnyerte a tetszését.

Spenótos, fetás pite recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • kevés olívaolaj,
  • 5-6 nagy gerezd fokhagyma,
  • 45 dkg spenótpüré,
  • 20 dkg feta sajt (vagy krémfehér sajt) kockákra vágva,
  • 3 tojás,
  • 50 dkg mirelit leveles tészta,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Kevés olívaolajban 1-2 pillanat alatt megpirítjuk az aprított fokhagymát, hozzáadjuk a spenótpürét, fűszerezzük kevés frissen őrölt borssal (só nem szükséges, mert a feta sajt már eleve sós) és pár percig pároljuk. Majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A felengedett leveles tésztát 3 részre osztjuk és mindet azonos méretre nyújtjuk, amit a tepsinkhez méretezünk.
  3. Miután kihűlt a spenót, összekeverjük a felvert tojásokkal és a kis kockákra vágott fetával.
  4. A szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi aljára teszünk egy tésztalapot, melyet megkenünk a töltelék felével, újabb lapot fektetünk rá, a maradék spenótkrémmel rétegezzük és a tetejére is teszünk a leveles tésztából, majd tojással megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon piroskásra sütjük kb. 15-20 perc alatt.

Spenótos, fetás pite képek

Ha tetszett a fenti Spenótos, fetás pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fetasajt, fokhagyma, leveles tészta, spenót, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, pite, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Spenótos, fetás pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató