2012. július 17., kedd

Tejszínes-paradicsomos paccheri

Ezt a hatalmas, harapnivaló paccheri tésztát még az első és eddigi egyetlen olaszországi utam során szereztem be. Sajnos ez a mini út csak olaj volt a tűzre, valahogy az az érzésem, hogy Olaszországgal nem lehet betelni: jó lenne bejárni az összes tartományát, megkóstolni az igazi olasz konyha remekeit és tradicionális finomságokat tanulni az olasz háziasszonyoktól...

Eredetileg ricottás-fokhagymás szószt szerettem volna készíteni a paccherihez, de mivel sajnos ricottát nem lehet minden utcasarkon kapni, ezért elkanyarodtam a jól bevált paradicsomhoz.

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv,
  • 6-7 gerezd fokhagyma,
  • oregánó,
  • bazsalikom,
  • só, bors,
  • 1 dl tejszín,
  • kevés olívaolaj,
  • kb. 25 dkg paccheri tészta.
Pár csepp olajban enyhén megpirítjuk a felkarikázott fokhagymákat, hozzáadjuk a botmixerrel előzetesen pürésített paradicsomot, és alaposan felforraljuk, átrottyantjuk. Fűszerezzük friss bazsalikom és oregánó levelekkel, sóval, borssal, hozzáadjuk a főzőtejszínt, még egyszer felforraljuk és végül beleforgatjuk a megfőtt paccheri tésztát némi főzővíz kíséretében. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció