2012. december 23., vasárnap

Karácsonyi recept: Körtés-almás pulykamell dióval és chilis camembert sajttal

Egyszerűen elkészíthető főételt ajánlok, amelyben édes, sós és csípős ízek dominálnak, és ezáltal olyan különleges íz élményt ad, ami jól illik a karácsony ünnepi hangulatához. Köretként enyhén édeskés lilahagymás vagy céklás burgonyapürét ajánlanék hozzá.

Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 50-60 dkg pulykamell filé,
  • tej, 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db alma,
  • 2 db körte,
  • egy kisebb maréknyi durvára vágott dió,
  • 15 dkg chilis camembert sajt (nyugodtan pótolhatjuk más sajttal is),
  • néhány szelet bacon szalonna a tetejére,
  • só.
A megmosott, megtisztított pulykamellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk és reszelt fokhagymás tejben néhány órára, vagy egész éjszakára állni hagyjuk (ettől nagyon finom, omlós lesz a húsa). Kivajazott kerámiatálba fektetjük a szeleteket, alma és körtedarabokat (vékonyan felszeletelve) halmozunk rá, megszórjuk dióval és, ha kisebb a tál, akkor következhet még egy réteg hús, gyümölcs, dió, a tetejére pedig apró sajt cikkelyek. Alufóliával lefedve sütjük 180 fokon kb. 40 percig, majd a végén befedjük bacon szalonnával és fólia nélkül pirítjuk tovább kb. 10 percig, így nagyon gusztusosra sül le.
Jó étvágyat és nagyon boldog ünnepi készülődést kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció