2013. január 7., hétfő

Házi müzliszelet

Már nagyon régóta szerepel a recept-várólistámon a müzli elkészítése, és a legújabb GoodFood magazin receptje végül tettre késztetett: a müzli pikk-pakk elkészült és sokkal-sokkal finomabb lett a boltinál. Finom illatú mindenféle különös mű mellékíz nélkül. Az adagot érdemes duplázni, mert nagyon gyorsan fogy és dobozban eltartható 1-2 hétig. A hozzávalókkal bátran kísérletezhetünk: bármilyen magfélét (pl. napraforgómag, mandula, tökmag, kesudió), aszalt gyümölcsöt (pl. meggy, barack), étcsokoládé pasztillát használhatunk, fűszerezhetünk akár fahéjjal, kakaóporral, gyömbérrel, kávéval.
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • 100 g vaj,
  • 3 ek. méz,
  • 1 kis kanál őrölt fahéj,
  • 85 g barna cukor,
  • 140 g gabonapehely (vegyes pehelymix vagy zabpehely),
  • 50 g kókuszreszelék,
  • 2 ek. őrölt (összetört) lenmag,
  • 1 ek. szezámmag,
  • 100 g aprított mogyoró,
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya.
A vajat a mézzel és cukorral összeolvasztjuk, egy nagy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókkal együtt és fahéjjal fűszerezzük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben sütjük 130-140 fokon, hőlégkeveréssel. Kb. 20-30 percig, vagy addig süssük, amíg szépen megpirul a teteje. Hagyjuk egy keveset hűlni, majd szeleteljük fel.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció