2013. február 28., csütörtök

Amerikai zabpelyhes keksz (Betty Crocker receptje)

Az amerikai bögrés recepteknél eredetileg 2,5 dl-es bögrét kell használni, de valójában az arányok a fontosak. Nagy előnye ezeknek a recepteknek, hogy mosogatáskímélőek, hiszen nem kell mérleget használni a hozzávalók kiméréséhez, 1 bögre és 1 keverőtál elegendő az összeállításhoz. A zabpelyhes keksz egy nagyon sokoldalú édesség: remek reggeli, tízórai vagy uzsonna lehet, ezen kívül ízletes és egészséges kiegészítője egy finom teának, kávénak, zárt dobozban tárolva sokáig eltartható és mindez villámgyorsan elérhető.

Hozzávalók két nagy tepsi keksz adaghoz:
  • 1 bögre barna cukor,
  • 2 nagy tojás,
  • 1 bögre puha vaj
  • 1 bögre liszt,
  • 3 bögre zabpehely,
  • 1 kk. szódabikarbóna,
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya,
  • 10 dkg darabolt mogyoró,
  • 1 bögre csoki pasztilla, vagy darabka (kb. 2 tábla),
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 tk. fahéj.
A villámgyors elkészítés:
Először a cukrot, tojást és vajat keverjük el alaposan, ehhez adagoljuk hozzá a leírás sorrendjében a többi alapanyagot, dolgozzuk össze, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk egy evőkanál segítségével. Érdemes egy kis távolságot tartani köztük, mert azért nőni fognak a sütés közben. A halmozás után én egy kicsit még elrendezgetem, lapítgatom őket, de lehet kapni a fagyis kanálhoz hasonló profi keksz adagoló kanalat, evvel biztosan egyszerűbb lehet. 180 fokon sütjük kb. 5-10 percig, pikk-pakk elkészül.
Receptajánló:

1 megjegyzés:

arvai edit írta...

2 tojás, némi vaj felvesz kb 70 dkg szárazanyagot? Ezt próbálta már valaki?

Megjegyzés küldése

Szponzoráció