Fánkmuffin

Félúton a klasszikus fánk és a muffin között

Fánkmuffin recept

Azért választottam mára a januári GoodFood magazin, angolszász fánkmuffin receptjét, mert még az utolsó pillanatban sincs késő Valentin nap alkalmából meglepni a szeretteinket vele, hiszen gyorsan elkészül. Remek alternatíva lehet az "utó-farsangi szezon" fánkja helyett, mellett, mivel nagyon egyszerű megsütni. Persze tökéletes az is, ha különlegesebb alkalom nélkül alkotjuk. Habkönnyű, omlós állagának köszönhetően valamifajta átmenetet képez egy könnyű fánk és a muffin között, a tölteléket pedig kedvünk szerint bátran variálhatjuk, határ a csillagos ég. Ha lenne speciális fánk sütőformám, abban is kipróbáltam volna, bár akkor töltelék nélkül.

Fánkmuffin recept

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 140 g porcukor,
  • 2 nagy tojás,
  • 14 dkg olvasztott vaj,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 kk. szódabikarbóna,
  • 1 dl natúr joghurt (1 kis pohár),
  • 1 vaníliarúd kikapart magja vagy vanília aroma,
  • porcukor a díszítéshez,
  • csokipuding vagy lekvár töltelék gyanánt

Elkészítés:

  1. Keverjük habosra a turmixgép segítségével a porcukrot a tojással és az előzően megolvasztott vajjal (azért ne legyen teljesen folyós).
  2. Adjuk hozzá a lisztet, benne az elkevert szódabikarbónával, a joghurtot és a vaníliát, dolgozzuk jól össze.
  3. A muffinformát töltsük félig, a közepére tegyünk egy kis kanál lekvárt, pudingot, mogyorókrémet, ami tetszik és fedjük be további egy evőkanálnyi tésztával.
  4. Süssük kb. 150-160 fokon 20-25 percig, amíg a tűre nem ragad semmi. (Persze ne a töltelékbe dugjuk a tűt.:) Sokan fahéjas porcukorban hempergetik tálaláskor.

Fánkmuffin képek

Ha tetszett a fenti Fánkmuffin recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló muffin recepteket is: Sütőtökös, sajtkrémes muffin recept, Epres sajttorta muffin recept, Granola muffin recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csokipuding, finomliszt, joghurt, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: angol, édesség, farsangi, könnyen elkészíthető, muffin.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fánkmuffin recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató