Egy olyan elkészítési módot ajánlok most a szeletelt húsokhoz, amely nem új a Nap alatt, ugyanakkor gyorsan elkészül, különleges ízvilágánál fogva pedig kitűnhet a mindennapi ebédek közül és nem utolsó sorban nagyon gusztusosan tálalható.
Mézes, mustáros sertéscomb recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sovány sertéscomb (vagy másmilyen fajta hús) szelet,
- kb. 30 dkg bacon szalonna,
- só, bors,
- 2 ek. mustár,
- 3 ek. méz,
- kakukkfű
Elkészítés:
- A szeleteket megtisztítjuk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és bekenjük a mézes-mustáros páccal, fűszerezzük kakukkfűvel.
- A bacon szalonnával körbetekerjük a szeleteket és néhány órán, vagy egy éjszakán keresztül pihentetjük.
- Serpenyőben zsiradék nélkül pár percig megpirítjuk mindkét oldalát és tepsibe fektetve, alufóliával lefedve sütőben sütjük tovább kb. 30 percig.
- Amikor megpuhult a hús, pár percig még fólia nélkül pirítjuk és például káposztasalátával tálaljuk.