2013. február 7., csütörtök

Mézes-mustáros sertéscomb szelet bacon köntösben

Egy olyan elkészítési módot ajánlok most a szeletelt húsokhoz, amely nem új a Nap alatt, ugyanakkor gyorsan elkészül, különleges ízvilágánál fogva pedig kitűnhet a mindennapi ebédek közül és nem utolsó sorban nagyon gusztusosan mutat...

Hozzávalók:

  • 4 szelet sovány sertéscomb (vagy másmilyen fajta hús) szelet (lehetőleg csont nélkül),
  • kb. 30 dkg bacon szalonna,
  • só, bors,
  • 2 ek. mustár,
  • 3 ek. méz,
  • kakukkfű.
Elkészítés:
A szeleteket megtisztítjuk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és bekenjük a mézes-mustáros páccal, fűszerezzük kakukkfűvel. A bacon szalonnával körbetekerjük a szeleteket és néhány órán, vagy egy éjszakán keresztül pihentetjük. Serpenyőben zsiradék nélkül pár percig megpirítjuk mindkét oldalát és tepsibe fektetve, alufóliával lefedve sütőben sütjük tovább kb. 30 percig. Amikor megpuhult a hús, pár percig még fólia nélkül pirítjuk és például káposztasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
 
                                                              Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció