Medvehagymás, zabpelyhes tallér

Egészséges sós nassolnivaló

Medvehagymás, zabpelyhes tallér recept

Nagyon megtetszettek az aktuális Nők Lapja Konyha receptötletei, miszerint ne csak édes kekszben gondolkodjunk, ha zabpehelyhez nyúlnánk, hanem remek sörkorcsolyákat, egészséges, sós nassolnivalókat is készíthetünk a segítségével. Kicsit megreformálva teszteltem az újságbeli receptet és az eredménnyel megelégedve álltam hozzá a fotózáshoz. Bátran lehet kísérletezni a hozzávalók variációival, sokfélét el tudnék még képzelni ebből: pl. aszalt paradicsomos-bazsalikomos tallért, diós-kéksajtos tallért stb. A tallér elkészítése, mint a legtöbb keksz, nagyon gyorsan és egyszerűen kivitelezhető.

Medvehagymás, zabpelyhes tallér recept

Hozzávalók kb. 20-25 darabhoz:

  • 14 dkg pirított zabpehely,
  • 10 dkg finomliszt,
  • ¾ pohár joghurt vagy kefir,
  • 2 tojás,
  • 12 dkg puha vaj,
  • egy kis csokor friss medvehagyma aprítva,
  • lenmag, szezámmag, tökmag,
  • napraforgómag (ízlés szerint 1-1 kanálnyi),
  • só, bors,
  • 1 tk. oregánó,
  • fél tk. szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. A felsorolt hozzávalókat alaposan összekeverjük, meggyúrjuk, majd kb. fél óráig pihentetjük a hűtőben.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakunk diónyi darabokat, amelyeket gondosan ellapítunk, vízzel megkenjük a tetejüket, megszórjuk magokkal (pl. szezámmaggal, lenmaggal). 
  3. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, amíg szépen megpirulnak. Sütőtől függően kb. 10 perc.

Medvehagymás, zabpelyhes tallér képek

Ha tetszett a fenti Medvehagymás, zabpelyhes tallér recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sós nasi recepteket is: Sonkakrémes kifli recept, Medvehagymás, túrós pogácsa recept, Sütőtökös, sajtos pogácsa recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, joghurt, lenmag, medvehagyma, szezámmag, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, előétel, keksz, könnyen elkészíthető, medvehagymaszezon, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagymás, zabpelyhes tallér recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató