2013. április 18., csütörtök

Ötlet a hétköznapi ebédek színesítésére: zöldfűszeres csirkemell tekercs feta sajttal

Egy roppant egyszerű, de annál mutatósabb húsféle receptötletet választottam mára. A fokhagymás ruccola, medvehagyma, petrezselyem vagy akár spenótkrémes csirkemell tekercs igazi tavaszi színekben pompázó finomság. Főételként valamilyen finom, szaftos, szószos körettel (én pl. paradicsomos-tejszínes kagylótésztával tálaltam) készítve, vagy hidegtálon kínálva is nagyon gusztusos tud lenni.

Hozzávalók kb. 2 személyre:

  • 50 dkg csirkemell (lehet más húsfélét is használni),
  • egy marék zöld fűszer (pl. ruccola, bazsalikom, petrezselyem, akár spenót stb.),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kevés olívaolaj,
  • só, bors,
  • 10 dkg feta sajt.
A csirkemellet megtisztítjuk, szükség esetén kifilézzük és jó nagy szeleteket vágunk belőle, amiket vékonyra kiklopfolunk. A zöld fűszer(eke)t leturmixoljuk a fokhagymával és pici (kb. 2 ek.) olívaolajjal, megkenjük vele a hússzeletet, felkockázott feta sajtot szórunk rá, majd szorosan feltekerjük. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük kevés olívaolajat aláöntve és alufóliával lefedve. Amikor már megpuhult a hús, kicsit még fólia nélkül piríthatunk rajta. Jó étvágyat kívánok!
 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció