Ezek a borkorcsolyák remek expressz vendégváró falatok lehetnek, ha nincs sok időnk, de mégis valamilyen különleges finomsággal kápráztatnánk el vendégeinket. A rózsákhoz alapanyagként remekül használható a jó kis mirelit leveles tészta, így igazán könnyű dolgunk van az elkészítés során. Szerintem bárki bátran belevághat egy ilyen receptbe, nem sok mindent lehet elrontani.
Almás, bacon szalonnás rózsák recept
Hozzávalók egy tálnyi rózsához:
- 50 dkg mirelit leveles tészta,
- 20 dkg húsos bacon,
- 2 db alma lereszelve,
- pár csepp citromlé friss citromból,
- kevés puha vaj,
- kihagytam, de jó lehet: reszelt sajt.
Elkészítés:
- A felengedett leveles tészta vékonyra kinyújtjuk téglalap alakban és kb. olyan széles és hosszú csíkokat vágunk belőle, mint a bacon.
- Kevés vajjal megkenjük a tésztát, megszórjuk a reszelt almával (az almát reszelés után csepegtessük meg citrommal, hogy ne barnuljon meg nagyon), ráhelyezzük a szalonnacsíkot, majd kicsit ferdén feltekerjük, mint egy csigát és így egy kis rózsabimbót kapunk, ami majd a sütőben szépen kinyitja szirmait.
- Muffin sütőformában sütjük 180-200 fokon, amíg szépen megpirulnak.
- A sajt nálam kimaradt, de a reszelt almával kevertem volna össze a sajtot és azt kentem volna a vajra.