2013. május 16., csütörtök

Almás, bacon-ös rózsák vendégváráshoz

Ezek a borkorcsolyák remek expressz vendégváró falatok lehetnek, ha nincs sok időnk, de mégis valamilyen különleges finomsággal kápráztatnánk el vendégeinket. A rózsákhoz alapanyagként remekül használható a jó kis mirelit leveles tészta, így igazán könnyű dolgunk van az elkészítés során. Szerintem bárki bátran belevághat egy ilyen receptbe, nem sok mindent lehet elrontani.

Hozzávalók egy tálnyi rózsához:
  • 50 dkg mirelit leveles tészta,
  • 20 dkg húsos bacon,
  • 2 db alma lereszelve,
  • pár csepp citromlé friss citromból,
  • kevés puha vaj,
  • kihagytam, de jó lehet: reszelt sajt.
A felengedett leveles tészta vékonyra kinyújtjuk téglalap alakban és kb. olyan széles és hosszú csíkokat vágunk belőle, mint a bacon. Kevés vajjal megkenjük a tésztát, megszórjuk a reszelt almával (az almát reszelés után csepegtessük meg citrommal, hogy ne barnuljon meg nagyon), ráhelyezzük a szalonnacsíkot, majd kicsit ferdén feltekerjük, mint egy csigát és így egy kis rózsabimbót kapunk, ami majd a sütőben szépen kinyitja szirmait. Muffin sütőformában sütjük 180-200 fokon, amíg szépen megpirulnak. A sajt nálam kimaradt, de a reszelt almával kevertem volna össze a sajtot és azt kentem volna a vajra.
Receptajánló:

2 megjegyzés:

Laszlo Sipeki írta...

mi az hogy ;bacon-os; mi lenne ha tisztesseges magyar nyelven lenne irva ;szalonnas;

laszlo
from Canada,calgary

Márti írta...

Kedves László, teljesen igazad van, hiszen a bacon valóban szalonnát jelent, viszont itt kifejezetten arra, a nálunk "bacon szalonnaként" elterjedt vékonyra szeletelt fajtára gondolok, amiből pl. a fenti nasit könnyű elkészíteni.

Megjegyzés küldése

Szponzoráció