2013. június 20., csütörtök

Frissítő házi gyömbéres, citromos üdítő

A BBC GoodFood magazin üdítős receptötlete nagyon könnyen, gyorsan megvalósítható és fantasztikusan jól esik ebben a nagy hőségben: jól behűtve, citromkarikákkal és jégkockákkal isteni. Az eredeti recepthez képest szerintem érdemes 5 dkg-ról 7-8 dkg-ra növelni a gyömbér mennyiségét és 30 dkg-ról 15-20 dkg-ra csökkenteni a cukrot. A hadművelet roppant egyszerű: 2 citromot és egy meghámozott gyömbért apróra szeletelünk és a cukorral együtt megfőzzük: megvárjuk, amíg jól elolvad a cukor és rottyan egyet a szirup és közben jó alaposan kevergetjük. Ha kihűlt, leszűrjük, kb. két kancsónyi adaghoz használhatjuk fel, vagyis a szirup felét felöntjük savas ásványvízzel és jól lehűtjük. (Az újság szerint a szirup a hűtőben egy hétig is eltartható, nálunk annál hamarabb elfogyott...) Kellemes felfrissülést és felüdülést kívánok! :)

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció