Házi gyömbéres, citromos üdítő

Szénsavas gyömbér bambi házi verzióban

Házi gyömbéres, citromos üdítő recept

A BBC GoodFood magazin üdítős receptötlete nagyon könnyen, gyorsan megvalósítható és fantasztikusan jól esik nagy hőségben: jól behűtve, citromkarikákkal és jégkockákkal isteni. 

Házi gyömbéres üdítő recept

Hozzávalók:

  • 8 dkg friss gyömbér
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • víz

Elkészítés

  1. 2 citromot és egy meghámozott gyömbért apróra szeletelünk és a cukorral együtt megfőzzük: megvárjuk, amíg jól elolvad a cukor és rottyan egyet a szirup és közben jó alaposan kevergetjük.
  2. Ha kihűlt, leszűrjük, kb. két kancsónyi adaghoz használhatjuk fel, vagyis a szirup felét felöntjük savas ásványvízzel és jól lehűtjük. (Az újság szerint a szirup a hűtőben egy hétig is eltartható, nálunk annál hamarabb elfogyott...) 

Házi gyömbéres, citromos üdítő képek

Ha tetszett a fenti Házi gyömbéres, citromos üdítő recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ital recepteket is: Kurkumás gyömbérshot recept, Espresso tonic recept, Forró csokoládé pillecukorral recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, gyömbér. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gyorsan elkészíthető, gyümölcsös, ital.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4

Házi gyömbéres, citromos üdítő recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató