Rukkolás burgonyasaláta tejfölösen

Krumplisaláta másképp

Rukkolás burgonyasaláta recept

Ez egy picit különlegesebb alternatívája a majonézes burgonyasalátának, ami remek kiegészítője lehet a nyári grillpartik menüsorának, mert előre elkészíthető, gusztusos és ízletes köret a jó kis steakek és egyéb grillfalatok mellé. A saláta pikantériáját a fűszeres ízű rukkola és a bazsalikomos borecet adja.

Rukkolás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:

  • 5 db közepes burgonya hajában megfőzve,
  • só, bors,
  • egy nagy marék rukkola,
  • 1 közepes fej lilahagyma,
  • tejföl,
  • majonéz,
  • mustár,
  • 1-2 ek. bazsalikomos tokaji borecet

Elkészítése:

  1. Első lépésként főzzük meg sós vízben, héjában a krumplit és ezalatt szeleteljük fel apróra a lilahagymát, aprítsuk össze a nagy marék rukkolát.
  2. Locsoljuk meg a borecettel a hagymát és készítsük el az öntetet egy kisebb tálkában: kb. egy kis doboz krémes tejfölt keverjünk össze 1 evőkanál majonézzel, 1-2 tk. mustárral, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az apróra vágott, friss rukkolát.
  3. A már kihűlt és megfőtt burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apróbb darabokra és keverjük össze az ecetes hagymával és az öntettel.
  4. Tálalás előtt hagyjuk pár órát állni, úgy még finomabb lesz. Díszítsük a tetejét friss rukkola levelekkel.

Rukkolás burgonyasaláta tejfölösen képek

Ha tetszett a fenti Rukkolás burgonyasaláta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló saláta recepteket is: Tavaszi tojás saláta recept, Diós, brie sajtos körte saláta recept, Gyömbéres pak choi saláta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: burgonya, lilahagyma, majonéz, mustár, rukkola, tejföl. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, grillszezon, könnyen elkészíthető, saláta, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rukkolás burgonyasaláta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató