2013. július 4., csütörtök

Grillparti "kellék": rukkolás burgonyasaláta tejfölösen

Ez egy picit különlegesebb alternatívája a majonézes burgonyasalátának, ami remek kiegészítője lehet a nyári grillpartik menüsorának, mert előre elkészíthető, gusztusos és ízletes köret a jó kis steakek és egyéb grillfalatok mellé. A saláta pikantériáját a fűszeres ízű rukkola és a bazsalikomos borecet adja.

Hozzávalók:
  • 5 db közepes burgonya hajában megfőzve,
  • só, bors,
  • egy nagy marék rukkola,
  • 1 közepes fej lilahagyma,
  • tejföl,
  • majonéz,
  • mustár,
  • 1-2 ek. bazsalikomos tokaji borecet
Elkészítése:
Első lépésként főzzük meg sós vízben, hajában (héjában?) a krumplit és ezalatt szeleteljük fel apróra a lilahagymát, aprítsuk össze a nagy marék rukkolát. Locsoljuk meg a borecettel a hagymát és készítsük el az öntetet egy kisebb tálkában: kb. egy kis doboz krémes tejfölt keverjünk össze 1 evőkanál majonézzel, 1-2 tk. mustárral, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az apróra vágott, friss rukkolát. A már kihűlt és megfőtt burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apróbb darabokra és keverjük össze az ecetes hagymával és az öntettel. Tálalás előtt hagyjuk pár órát állni, úgy még finomabb lesz. Díszítsük a tetejét friss rukkola levelekkel. Jó étvágyat és kellemes grillezést kívánok!
Receptajánló:

2 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!

Márti írta...

Kedves Emerencia! Nagyon szívesen, máskor is! :) Majd számolj be, hogy ízlett! Márti

Megjegyzés küldése

Szponzoráció