2013. július 18., csütörtök

Sárgabarackos-kekszes pohárdesszert a Boci csoki nyomán

Kislány koromban az egyik kedvenc táblás csokim volt a Boci sárgabarackos kekszes csokoládéja. A sárgabarack dzsem monoton kevergetése során az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a csoki mintájára fagyit, vagy valamilyen édességet készíteni. Aszalt barack helyett most friss sárgabarackkal próbáltam egy pohárba belecsempészni a hasonló ízvilágot, ami mellesleg egy egészséges és gusztusos finomságot eredményezett.

Hozzávalók kb. 2 kehelyhez:
  • egy nagy maréknyi sárgabarack kimagozva,
  • 3 púpos evőkanál natúr joghurt,
  • 1 tábla étcsokoládé megolvasztva,
  • 6 db zabfalatok keksz,
  • 1 kis marék zabpehely,
  • néhány szelet sárgabarack és mandula díszítésképpen.
Az elkészítése nagyon gyorsan megy, csak hagy némi mosogatnivalót maga után. Elsőként olvasszuk meg a csokit, majd turmixoljuk össze a gyümölcsöt a joghurttal. Aprítógéppel daráljuk le a kekszet és keverjük össze a zabpehellyel. Ezt követően pedig kezdődhet a kreatív művészkedés: egy kis kekszes zabpehely, egy kis barackos joghurt, csokoládé és így tovább, a tetején pedig barackos réteg némi gyümölccsel és mandulával megkoronázva.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció