Hűsítő tejszínes citromtorta

Sütés nélküli édesség extra egyszerűen

Tejszínes citromtorta recept

Nagy hőségben kifejezetten jól tud esni egy hűs, citromosan, savanykásan habkönnyű édesség. A nyári születésnaposok számára kiváló lehet egy ilyen sütés nélküli, frissítő torta. Az elkészítése még a kezdő kiskukták részére sem okozhat problémát.

Tejszínes citromtorta recept

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

A tésztához:

  • 25 dkg zabkeksz ledarálva,
  • 10 dkg puha vaj,
  • kevés (max. 1 dl) tejszín,
  • fél citrom facsart leve.

A krémhez:

  • 25-35 dkg mascarpone krémsajt,
  • 4 dl habtejszín,
  • 1,5 (max. 2) citrom frissen facsart leve és lereszelt héja,
  • kb. 10-12 dkg porcukor,
  • pár cs. vaníliacukor vagy igazi vanília rúd magjai,
  • 2 cs. habfixáló,
  • 1 cs. expressz zselatin fix (dr. Oetker)

A díszítéshez:

  • citromkarikák,
  • mentalevelek,
  • szeletelt manduladarabok.

Elkészítés:

  1. A kekszet (zabfalatok vagy akár háztartási keksz) aprítógépben ledaráljuk és a puha vajjal, citromlével összedolgozzuk, ha szükséges némi folyadék még, akkor tejszínt vagy plusz citromlevet használjunk. (A lényeg az, hogy a formába igazgatva összeálljon masszává az egész.)
  2. Az így kapott masszát a tortaforma aljába döngöljük, jól kitapétázzuk vele a forma alját és picit az oldalát (amennyire tudjuk), majd tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a szoba-hőmérsékletű mascarponét jól összekeverjük a cukorral, citromlével és héjjal, vaníliával.
  4. A tejszínt kicsit felverjük, hozzáadjuk a fixálókat, majd jó keményre felverjük, összedolgozzuk a krémsajtos résszel, majd a kekszes tésztára simítjuk.
  5. A tetejét citromszeletekkel, menta levelekkel, mandula darabokkal díszíthetjük. Hűtőben érdemes 1-2 órát pihentetni tálalás előtt.

Hűsítő tejszínes citromtorta képek

Ha tetszett a fenti Tejszínes citromtorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sajttorta recepteket is: Gesztenyés, karamellás sajttorta recept, Sajttorta áfonya öntettel recept, Fűszeres, sütőtökös sajttorta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, habtejszín, mascarpone, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, sütés nélküli édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tejszínes citromtorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató