2013. szeptember 5., csütörtök

Snidlingpesztóban sült édes burgonya

Az édes burgonya életem egyik legkellemesebb „krumpli” meglepetése. Sosem gondoltam volna, hogy létezik ennyire finom burgonya is… Szép burgonyát láttam már, hiszen a lila krumpliból készült gnocchi és püré nagyon gusztusos, no de, hogy ilyen finom, édes és ráadásul nagyon egészséges burgonya is létezik, mint az édes burgonya... Egyébként teljesen véletlenül és tudatlanul került a kosaramba. Otthon nézegettem, hogy milyen fura alakjuk van ezeknek a krumpliknak, utána olvastam és úgy derült ki számomra, hogy egy nem mindennapi zöldséggel állok szemben. Ennek megfelelően a főszerepet is neki szántam a vacsoránál. Csodálatos narancsos, meleg színárnyalatával, édes, ízletes zamatával szerintem mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók két személyre:
  • 3-4 közepes darab édes burgonya (piacon, egyre több boltban, és hipermarketben elérhető),
  • 1 kis csokor snidling (metélőhagyma),
  • 1 kis marék mogyoró,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • só, bors, rozmaring,
  • 1-1 kis maréknyi, reszelt parmezán sajt.
A pesztóhoz a megmosott snidlinget a mogyoróval, fokhagyma gerezdekkel, fűszerekkel, olívaolajjal és a reszelt sajt felével aprítógép segítségével összedaráljuk. Evvel a szósszal keverjük át a megtisztított, kockákra vágott burgonyát. Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 20-30 percig alufóliával lefedve, majd a fólia nélkül pirítsunk rá a burgonyára és tálaláskor szórjuk rá a sajt második felét. Szerintem ez a finomság önmagában is megállja a helyét, de, ha halmozni szeretnénk az élvezeteket, akkor bármilyen sült hús mellé is kiváló köret lehet. Jó étvágyat kívánok!
 
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció