2013. szeptember 19., csütörtök

Sütemény a szilvaszezonban: szilvás-mandulás pite

A szilva nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé, Anya mégis rávett, hogy kipróbáljunk egy netről szerzett, szilvás süti receptet. Finom, omlós, citromos tésztára ültettünk felfele fordított szilva szeleteket, melyeket jól megszórtunk vaníliacukorral, fahéjjal és mandulával... Amikor az egész lakás a sütemény finom aromájától illatozott, már biztosan tudtam, hogy ebből amolyan otthon melegét árasztó, házi sütemény lesz, ami után minden betérő vendég megnyalja mind a tíz ujját.

Hozzávalók egy téglalap alakú tepsihez:
  • 25 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 15 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1,5 dl tej,
  • kb. 40-50 dkg magozott szilva félbevágva,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1-2 tk. őrölt fahéj,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • fél csomag szeletelt mandula (7-8 dkg).
Elkészítés:
A sütihez először a cukrot, puha margarint és tojást keverjük össze turmixgép segítségével, majd a lisztet a sütőporral, a tejet és a reszelt citromhéjat is adjuk hozzá, dolgozzuk össze alaposan. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kidíszítjük a megmosott, kimagozott és félbevágott szilvaszeletekkel (a húsukkal felfelé), megszórjuk vaníliacukorral, fahéjjal és mandulaszeletekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt illatosra sütjük.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció