2013. október 3., csütörtök

Gyömbéres csirke mogyorós rizstésztával

A legelején le kell szögeznem, hogy szó sem volt autentikus thai fogás készítéséről, csupán megkívántam a gyömbéres-chilis-mézes ízvilágot, amit egy BBC GoodFood recept és saját ötleteim mentén próbáltam az asztalra varázsolni. Imádtuk a végeredményt, ezért, ha bárki izgalmas, pikáns ázsiai aromákra vágyik, akkor bátran vágjon bele a recept tesztelésébe.


Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csirkemell filé,
  • 2 fej mogyoróhagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • kevés napraforgó vagy mogyoró olaj,
  • 1 kisujjnyi gyömbér darab lereszelve,
  • 2 ek. méz,
  • őrölt chili paprika,
  • sáfrány, kurkuma,
  • koriander, só,
  • 2 dl kókusztej,
  • fél lime leve,
  • 20 dkg rizstészta metélt,
  • szójaszósz ízlés szerint,
  • kis marék földimogyoró.
Pár csepp olajon megdinszteljük a felszeletelt hagymát, pillanatok alatt megpirítjuk a fokhagyma darabkákat, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra aprított csirkemellet. Fehéredésig sütjük, majd a kókusztej kivételével a felsorolt ízesítőkkel gazdagítjuk, alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk a húst, összerottyantjuk a kókusztejjel és készen is volnánk. Köretként rizstésztát készítettem: vizet forraltam, abban 10 percig fedő alatt pihentettem a tésztát (már elzárva alatta a hőfokot), majd leszűrés után pár csepp olajon megpirítottam a mogyorót 1-2 pillanat alatt, aztán a tésztát, majd jól nyakon öntöttem szójaszósszal és így tálaltam a gyömbéres csirkét... Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció