Milánói sáfrányos rizottó

Olasz rizottó alaprecept

Milánói sáfrányos rizottó recept

Sokszor főztem már sáfrányos milánói rizottót, de valamiért mindig elfelejtettem lefotózni és megosztani veletek a receptet, pedig ez egy olyan csodás külsővel és belsővel rendelkező rizottó, ami önmagában és köretként is fantasztikus. Mondhatnám azt is, hogy az egyik legegyszerűbb rizottó, így az autentikus olasz rizottó kipróbálásához is kiválóan alkalmas. Vrábel Kriszta Dolce Vita Magyarországon című könyvének egyik remek receptje.

Milánói sáfrányos rizottó recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • kb. 5-7 dkg vaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 30 dkg arborio rizs,
  • 1 dl fehér bor,
  • zöldség vagy húsleves alaplé (kb. 1-1,5 l),
  • 1 tasak valódi sáfrány (nem szeklice!),
  • só, frissen őrölt bors,
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a rizst, majd felöntjük a borral és megvárjuk, amíg azt magába szívja a rizs (pár perc).
  2. Ezt követően apránként, merőkanalanként adagoljuk az alaplevet és közben folyamatosan kevergetjük a rizottót. Fontos, hogy megvárjuk, amíg a rizs felszívja a levest és szinte „kiált” a következő kanálért, így szép krémes lesz a rizottó.
  3. Nagyjából 20 percre van szükség ahhoz, hogy megpuhuljon és krémessé váljon a rizottó, ekkor fűszerezzük és beleöntjük a kis pohár alaplében feláztatott sáfrányt, átkeverjük és forrón, reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.

Milánói sáfrányos rizottó képek

Ha tetszett a fenti Milánói sáfrányos rizottó recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló rizottó recepteket is: Gyömbéres, sütőtökös rizottó recept, Medvehagymás rizottó recept, Zellerkrémes rizottó recept.

További receptötletek a hozzávalókból: arborio rizs, fehér bor, parmezán sajt, sáfrány, vaj, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gluténmentes, olasz, rizottó, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Milánói sáfrányos rizottó recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató