2013. november 7., csütörtök

Meggyes-csokoládés cupcake

Meglátni és megszeretni recept volt ez a mai. Mennyei házi meggylekvárt és sok-sok étcsokoládét tartalmaz ez a muffin-os boldogsághormon bomba, amely Nigella Lawson Hogyan váljunk házi istennőkké című remek süteményes receptkönyvéből származik… Ha istennőknek nem is becéznek minket a sütiért, biztosan nagy sikert aratunk vele, ha elkészítjük.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
  • 125 g vaj,
  • 100 g étcsokoládé,
  • 2 tojás,
  • 150 g cukor,
  • 150 g liszt,
  • fél cs. sütőpor,
  • 300 g meggylekvár,
  • 1 csipet só,
  • a mázhoz:
  • 100 g étcsokoládé,
  • 1 dl tejszín,
  • 12 szem meggy (pl. meggybefőttből).
A vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetört csokit, majd lehúzzuk a tűzhelyről és jól elkeverjük, amíg egyneművé nem válik. Hagyjuk langyosra, szinte már hidegre hűlni. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük robotgéppel, ehhez adjuk a vajas csokit, meggylekvárt és a lisztet a sütőporral. Jól összedolgozzuk, majd a muffinforma papírkosárkáiba öntjük a tésztát. 180 fokon sütjük kb. 20 percig, tűpróbáig. A muffinok "cupcake"-ké alakításához forraljuk fel a tejszínt a csokival, majd vegyük le a tűzről és alaposan keverjük ki, evvel a selymes mázzal kenegessük meg a sütik tetejét és ékesítsük őket 1-1 szem meggyel.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció