2013. november 14., csütörtök

Rakott édesburgonya a kolbászos mascarpone krém ölelésében (saját recept)

Ahogy a múltkori bejegyzésnél olvashattátok, nagy sikert aratott nálunk az édes burgonya, így azóta is további fogásokat készítek belőle. Eredetileg azt terveztem, hogy sütöm és töltöm ezt a csodás narancs színű zöldséget, de méretüknél fogva erre most nem volt lehetőség, ezért inkább rakott formátumban használtam fel. A hagyományos rakott krumpliban előbukkanó kolbász karikát egy kicsit másképp csempésztem bele ebbe az egytálételbe, és a szín kavalkádot tovább fokozva kápia paprikával és kukoricával tettem még vidámabbá és ízletesebbé az ízzel-lélekkel módra készült rakott édes burgonyát. Nem szerénykedem, szerintem fantasztikus lett ez a kreáció, érdemes kipróbálni. :)
Hozzávalók négy személyre:
  • kb. 1 kg édes burgonya,
  • pici só,
  • 2-3 db kápia paprika,
  • 1 kis konzerv csemegekukorica,
  • 25 dkg krémes tejföl,
  • 25 dkg mascarpone, vagy tejszínes natúr krémsajt,
  • kb. 10-15 dkg füstölt, csípős békési kolbász,
  • trappista sajt,
  • pár ek. olívaolaj.
Az édesburgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kb. 20 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük. Amíg kihűl, előkészítjük a krémet: a mascarponét a kolbásszal és a tejföl ¾ részével összeturmixoljuk, vagyis botmixerrel pürésítjük, hogy egészen krémes állagú legyen. Az édesburgonyát felkarikázzuk és olívaolajjal kikent tálba rétegezzük így: egy réteg burgonyakarika, egy réteg kolbászos mascarpone krém, apró darabokra szeletelt paprika, csemegekukorica, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére burgonya, kukorica, natúr tejföl és sok-sok reszelt trappista sajt kerül. A sütőben 180-200 fokon kb. 20 percet sütjük, amíg szépen rápirul a sajt. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció