2013. november 28., csütörtök

Tandoori csirkefalatok céklás rizzsel

A GoodFood magazin egy tavalyi száma alapján fogtam hozzá a tandoori csirke elkészítéséhez és bár nem követtem tökéletesen a recept utasításait, de így is szuper kis indiai hangulatot varázsolt a konyhánkba ez a finomság. Az összeállítása nagyon egyszerű, de mégis különleges, nem mindennapi ízhatást érhetünk el a keleti fűszervilággal.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csirkecombfilé,
  • fél citrom, vagy lime leve,
  • 1 fej lilahagyma apróra vágva,
  • 2 tk. őrölt piros paprika,
  • 1 pohár joghurt,
  • egy kb. diónyi méretű gyömbér darab lereszelve,
  • 2-3 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • 1 csapott tk. garam masala fűszerkeverék,
  • 1 kk. őrölt római kömény,
  • késhegynyi chili,
  • 1 kk. kurkuma
A fűszerféléket (mindent a csirkén felül) a joghurttal keverjük össze alaposan, majd ebben a pácban pihentessük a kisebb darabokra vágott húsfalatokat legalább néhány órán keresztül, de a legjobb egy egész éjszakán át. Az eredeti recept szerint a sütő rácsán kellene sütni a husit, viszont én lusta módon (megúszva az órákig tartó sütő suvickolást) egy kerámiatálban, pár csepp olívaolajon sütöttem meg magas hőfokon, kezdetben lefedve, majd rápirítva. Köretként megdinszteltem egy fej aprított vöröshagymát, majd hozzáadtam 2 db céklát felkockázva és ekkor folytattam úgy, mintha rizst főznék: kicsit megpirítottam a zöldségekkel a rizst, majd felöntöttem 1,5-szeres vízzel és fedő alatt (először a felforralva a vizet, majd a gázt teljesen elzárva) puhára pároltam.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció