Olasz töltött csirkemell

Különleges, de mégis egyszerűen az asztalra varázsolható ételt keresel?

Olasz töltött csirkemell recept

Az olasz töltött csirkemell receptjét a GoodFood magazin egy őszi számában találtam, rögtön megtetszett az egyszerű elkészíthetősége, de a töltelékénél fogva mégis különleges ízvilága és gusztusos külleme. Aki még receptet keres az ünnepek valamelyik napjára egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, kedveli az olasz ízeket és egy nem mindennapi, ugyanakkor pikk-pakk elővarázsolható finomságra vágyik, annak szeretettel ajánlom a lenti receptet.

Olasz töltött csirkemell recept

Hozzávalók 4 nagy adaghoz:

  • 2 db egész csirkemellfilé,
  • 20 dkg natúr krémsajt,
  • só, bors, olasz fűszerek (bazsalikom, oregánó, majoranna, zsálya, kakukkfű),
  • pár szem száraz aszalt paradicsom vagy olívabogyó (akár vegyesen is lehet),
  • 2 nagy paradicsom,
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A natúr krémsajtot elkeverjük az olasz fűszerekkel, az aprított aszalt paradicsommal, olívabogyóval.
  2. A csirkemelleket kétfelé vágjuk hosszában, majd mindegyik félbe vágunk egy-egy zsebet és belül jól megtöltjük a krémsajtos szósszal, visszahajtjuk, olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, a tetejükre paradicsomkarikákat helyezünk, grátiszban megszórjuk még egy kevés zöldfűszerrel.
  3. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, alufóliával lefedve, majd amikor már megfőtt a csirke, fólia nélkül pirítjuk néhány percet a tetejét. Köretnek például milánói (sáfrányos) rizottót is el tudok hozzá képzelni. 

Olasz töltött csirkemell képek

Ha tetszett a fenti Olasz töltött csirkemell recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, bazsalikom, csirkemell, krémsajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető, olasz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Olasz töltött csirkemell recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató