2013. december 22., vasárnap

Mentőötlet karácsonyra: olasz töltött csirkemell

Az olasz töltött csirkemell receptjét a GoodFood magazin egy őszi számában találtam, rögtön megtetszett az egyszerű elkészíthetősége, de a töltelékénél fogva mégis különleges ízvilága és gusztusos külleme. Aki még receptet keres az ünnepek valamelyik napjára egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, kedveli az olasz ízeket és egy nem mindennapi, ugyanakkor pikk-pakk elővarázsolható finomságra vágyik, annak szeretettel ajánlom a lenti receptet.
Ínycsiklandó illatokban úszó meleg otthont, mennyei ételekkel teli asztalt és legfőképpen nagyon sok boldogságot, meghittséget és szeretetteljes pillanatokat kívánok Nektek a karácsonyi ünnepekhez!
Hozzávalók 4 nagy adaghoz:
  • 2 db egész csirkemellfilé,
  • 20 dkg natúr krémsajt,
  • só, bors, olasz fűszerek (bazsalikom, oregánó, majoranna, zsálya, kakukkfű),
  • pár szem száraz aszalt paradicsom vagy olívabogyó (akár vegyesen is lehet),
  • 2 nagy paradicsom,
  • olívaolaj.
A pofonegyszerű elkészítési metódus:
A natúr krémsajtot elkeverjük az olasz fűszerekkel, az aprított aszalt paradicsommal, olívabogyóval. A csirkemelleket kétfelé vágjuk hosszában, majd mindegyik félbe vágunk egy-egy zsebet és belül jól megtöltjük a krémsajtos szósszal, visszahajtjuk, olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, a tetejükre paradicsomkarikákat helyezünk, grátiszban megszórjuk még egy kevés zöldfűszerrel. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, alufóliával lefedve, majd amikor már megfőtt a csirke, fólia nélkül pirítjuk néhány percet a tetejét. Köretnek például milánói rizottót is el tudok képzelni. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció