2013. december 12., csütörtök

Tárkonyos-mustáros csirke tej(szín)ben-vajban fürdetve

Roppant egyszerű, de mégis olyan különleges finomság ez a szaftos mustáros csirke, melyben remekül kiegészíti egymást a méz a mustárral, a vaj a borral, tárkonnyal. Máskor is főztem már hasonlót, de valahogy most sikerült eltalálni a legjobban azt az ízharmóniát, ami olyan mennyei lett, hogy elérte azt, hogy a recept ide is felkerülhessen. Hagymás rizzsel vagy tésztával tálalva is kiváló, de ezeknél fantáziadúsabb köreteket is társíthatunk hozzá.


Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg csirkemell filé,
  • kb. 5-10 dkg vaj,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • kb. 4 tk. mustár,
  • 2-3 tk. selyemfű méz,
  • 2-3 tk. tárkony,
  • 1-2 dl fehérbor,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • só, bors.

Az enyhén kiklopfolt, besózott csirkemell szeleteket mindkét oldalukon megpirítjuk, elősütjük forró vajban, majd félretesszük. A megmaradt vajat pótolva még újabb kanál vajjal felhasználjuk a fokhagyma gerezdek pirítására, pár pillanat múlva felöntjük borral, visszatesszük a húst, ízesítjük mustárral, mézzel, tárkonnyal, sóval, borssal és fedő alatt, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Párszor átkeverjük, kóstoljuk a fűszerezést, majd, ha megpuhult a hús, öntsük fel tejszínnel, várjuk meg, amíg felforr, és készen is volnánk evvel a nagyon egyszerű, mégis ínycsiklandóan szaftos, ízletes mustáros csodával. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció