2014. január 30., csütörtök

Szezámmagos aszalt szilva golyó

Mentőötletnek ideális az aszalt szilva golyó, ha vacsoravendégeket várunk és a főzés mellett kevés időnk marad egy különleges édesség elkészítéséhez, de kézenfekvő lehet a recept akkor is, ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, vagy csupán egy egészséges nassolnivalóra vágyunk. Nem utolsó sorban pedig exkluzív kiegészítője lehet egy előételként kínált sajttálnak, finom bor mellett... Sokkal tovább tartott megírni ezt a bejegyzést, mint a golyó teljes hadművelete az előkészületektől az első kóstolásig, így nem érdemes sokat vacillálni...
Hozzávalók kb. 12 diónyi golyóhoz:

  • 5 dkg darált dió,
  • 20 dkg puha, magozott aszalt szilva (aprítógéppel ledarálva),
  • csipetnyi őrölt fahéj,
  • 1-2 tk. rum (elhagyható),
  • 1-2 tk. méz ízlés szerint,
  • pirított szezámmag.
A szilvát a dióval, fahéjjal, rummal összekeverjük, kevés mézzel összeállítjuk és diónyi golyókat formázunk a masszából a két tenyerünk között. Belehempergetjük az előzőleg enyhén megpirított szezámmagba, papírkapszlikba tesszük és tálalás előtt a hűtőben pihentetjük.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció