2014. február 27., csütörtök

Mexikói csirke

Chili, koriander, oregánó, paradicsom, kukorica, kaliforniai paprika. Ezek az alapanyagok határozzák meg a mexikói csirke számomra nagyon kedvelt ízvilágát. Finom frissen, sült krumplival vagy rizzsel, de melegítve is nagyszerű ebéd tárgya lehet. Az elősütött hús szeleteket nyakon öntjük fűszeres paradicsommártással, majd reszelt sajttal a tetején pirosra sütjük a sütőben és már kész is a tüzes finomság.
Hozzávalók kb. 4 főre:
  • 50-60 dkg csirkemell filé,
  • 1 doboz sűrű paradicsomlé,
  • 1 konzerv kukorica,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy piros kaliforniai vagy kápia paprika,
  • kb. 15 dkg reszelt sajt,
  • némi cukor,
  • só, bors, chili,
  • oregánó, koriander.
A hús szeleteket kiklopfoljuk, kevés lisztben megforgatjuk és nagy lángon, hirtelen, mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajon (szükség szerint még önthetünk hozzá keveset) üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát,  illatosra pirítjuk a fokhagymát néhány pillanat alatt és a darabokra szeletelt paprikát is a hagymákkal sütjük egy ideig. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a kukoricát, majd sűrűre összefőzzük, fűszerezzük, ízlés szerint cukrozhatjuk.
Egy tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, körberakjuk az elősütött csirkemellel, ráhalmozzuk a paradicsomos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció