2014. február 13., csütörtök

Sóban sült csirke

A sóban sült csirke "bonyolult" receptjének nem azért van itt a helye, mert olyan különleges és sokak által még kevésbé ismert étel volna. Hozzám hasonlóan biztosan akadnak olyanok, akik eddigi életüket úgy élték, hogy bár rajonganak a ropogósra, gusztusosra sült bőrű és belül finom puha, hihetetlen omlós húsú grillcsirkéért, mégsem próbálkoztak még az 1 kg sóból csodát művelő recepttel. A méltán híres, mérhetetlenül egyszerű sóban sült csirke receptjének reklámozása következik. A kockázatokról és mellékhatásokról...
Tehát a sóban sült csirkéhez két dologra van szükség, de azokra nagyon:
  • 1 kg só,
  • 1 egész csirke.
Ráadásként megtölthetjük a belsejét finomságokkal, belebújtathatunk fokhagyma gerezdeket, szórhatunk rá pikánsabb fűszereket is, de a csodás végeredményhez a só és a csirke is tökéletesen elég. A sót beleszórjuk egy tepsibe (én kibéleltem sütőpapírral is), ráültetjük a megtisztított csirkét, alufóliával lefedve 180-200 fokon sütjük kb. 1 óráig, majd még 10-20 percig anélkül szép pirosra.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció