2014. március 27., csütörtök

Medvehagymás ricotta krém

A hűtőben árválkodó ricottából valami olyasmit szerettem volna készíteni, amiben a főszerepet teljes egészében maga a ricotta játszhatja. Az interneten számos angol nyelvű oldalon olvastam erről az egyszerű receptről, melyben szendvicskrémként, előételként tekinthetünk az olaszok kedvelt tejtermékére. A tavasz első hírnökei közé tartozó medvehagymával ízesítettem és langyosan tálaltam ezt a villámgyors krémet pirított bagett szeletekre kenve, reggeliként. Roppant egyszerű, ízletes és mégis az újdonság erejével hat.
Hozzávalók:
  • 25 dkg ricotta,
  • pár ek. olívaolaj,
  • só, bors,
  • pár csepp citrom leve,
  • 1-2 ek. medvehagyma pesztó (medvehagyma ledarálva, sóval, balzsamecettel tartósítva és olívaolajjal felöntve).
Az elkészítése roppant egyszerű: az olívaolajon megfuttatjuk a medvehagymát, rákanalazzuk a ricottát, ízesítjük, átforgatjuk és néhány perccel később készen is volnánk a meleg ricotta krémmel. Pirított bagett karikákkal és friss zöldségekkel tálaljuk még melegen. 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció