2014. március 6., csütörtök

Paradicsomos vörös pesztó (pesto rosso)

Miért is imádom annyira az olasz konyhát?! Mert néhány jó minőségű alapanyagból, szinte pillanatok alatt csodát lehet művelni, az isteni illatokról és ízharmóniáról nem is beszélve. A híres genovai mellett a másik ismertebb pesztó a vörös pesztó, aminek elég sok variációja létezik, melyek közül a Dolce Vita Magyarországon című szakácskönyv receptjét próbáltam ki, és most sem csalódtam Vrábel Kriszta jó tanácsaiban...
Hozzávalók 4 személyre:
  • 10-12 dkg ricotta,
  • 7-8 darab aszalt paradicsom,
  • 5-6 evőkanál házi paradicsomszósz,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg pecorino sajt lereszelve,
  • fél dl olívaolaj,
  • só,
  • friss bazsalikom levél.
A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük és a frissen kifőtt, forró tésztára kanalazunk egy-egy kupacot, megszórjuk pecorino sajttal, díszíthetjük bazsalikom levéllel. Jó étvágyat kívánok! :)

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció