2014. április 24., csütörtök

Tepsis cékla köret

Hagyományos köreteink felülmúlására és egészségünk védelme érdekében iktassunk be olykor-olykor zöldséges köretet a különböző húsok mellé. A korai tavasz öröme azt a lehetőséget is megadja nekünk, hogy egyre több friss, idényzöldséget építhessünk be étrendünkbe. Ez a mostani recept nem friss salátáról szól, hanem Jamie Oliver útmutatása nyomán egy roppant egyszerű, de mégis nagyon ízletes és akár télen is alkalmazható tepsis zöldségköretről.

Hozzávalók:
  • 4 fej cékla,
  • 2 fej lila hagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • 1 db kaliforniai vagy kápia paprika,
  • 2-3 darab édesburgonya,
  • só, bors, kakukkfű, oregánó, majoranna,
  • olívaolaj,
  • balzsamecet.
Kevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott (de nem meghámozott) céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhagymát és bármilyen más zöldséget, amit kedvelünk. Megszórjuk bőségesen fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal gazdagítjuk és alufólia alatt 180-200 fokon sütjük 30-60 percig. Amikor már megpuhultak a zöldségek, meglocsoljuk balzsamecettel és fólia nélkül pirítjuk még egy kevés ideig, kb. 5-10 percig.  Ennyi idő alatt elillan az ecet szúrós szaga és a köret íze is nagyon pikánssá, izgalmassá válik.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció