Tepsis cékla köret

Szuperegészséges zöldségek sütőben sütve

Tepsis cékla köret recept

Hagyományos köreteink felülmúlására és egészségünk védelme érdekében iktassunk be olykor-olykor zöldséges köretet a különböző húsok mellé. A korai tavasz öröme azt a lehetőséget is megadja nekünk, hogy egyre több friss, idényzöldséget építhessünk be étrendünkbe. Ez a mostani recept nem friss salátáról szól, hanem Jamie Oliver útmutatása nyomán egy roppant egyszerű, de mégis nagyon ízletes és akár télen is alkalmazható tepsis zöldségköretről.

Tepsis cékla köret recept

Hozzávalók egy tepsihez:

  •     4 fej cékla,
  •     2 fej lila hagyma,
  •     5-6 gerezd fokhagyma,
  •     1 db kaliforniai vagy kápia paprika,
  •     2-3 darab édesburgonya,
  •     só, bors, kakukkfű, oregánó, majoranna,
  •     olívaolaj,
  •     balzsamecet

Tepsis cékla készítése:

  1. Kevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott (de nem meghámozott) céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhagymát és bármilyen más zöldséget, amit kedvelünk.
  2. Megszórjuk bőségesen fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal gazdagítjuk és alufólia alatt 180-200 fokon sütjük 30-60 percig.
  3. Amikor már megpuhultak a zöldségek, meglocsoljuk balzsamecettel és fólia nélkül pirítjuk még egy kevés ideig, kb. 5-10 percig. 
  4. Ennyi idő alatt elillan az ecet szúrós szaga és a köret íze is nagyon pikánssá, izgalmassá válik.

Tepsis cékla köret képek

Ha tetszett a fenti Tepsis cékla köret recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló köret recepteket is: Snidlingpesztóban sült édesburgonya recept.

További receptötletek a hozzávalókból: balzsamecet, cékla, édesburgonya, kápia paprika, lilahagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, könnyen elkészíthető, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

11 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 3

Tepsis cékla köret recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató