Ez az elnevezés duplán igaz a salátára, mert mind ízében, mind elkészítéseben nagyon könnyű. Aki még nem ismerné a bulgurt mint köretet, annak nagy szeretettel ajánlom, mert azon túl, hogy némi változatosságot csempész konyhánkba, gazdag rostokban, vitaminokban is, tehát nem utolsó sorban egy kisebb lépést tehetünk az egészséges életmód irányába, ha bulgurt főzünk. A saláta köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét egy könnyed uzsonnára vagy vacsorára.
Könnyű fetás bulgursaláta recept
Hozzávalók egy tál bulgursalátához:
- 1 bögre bulgur (rizshez hasonlóan, 2x-es sós vízben, 1 kanál vajjal megfőzve),
- 1 db nagy piros kaliforniai paprika,
- 1 db kígyóuborka,
- kb. 5-10 dkg fetasajt,
- 1 cs. zöldhagyma (elhagyható),
- 1 kis csokor rukkola (elhagyható),
- ízlés szerint pár csepp chilis olívaolaj
Bulgursaláta készítés:
- A bulgurt megfőzzük, lehűtjük.
- Az apró kockákra (vagy karikákra) vágott zöldségekkel, sajttal elkeverjük, megszórjuk ruccola levelekkel és már kész is volnánk.