2014. május 15., csütörtök

Könnyű bulgursaláta

Ez az elnevezés duplán igaz a salátára, mert mind ízében, mind elkészítéseben nagyon könnyű. Aki még nem ismerné a bulgurt mint köretet, annak nagy szeretettel ajánlom, mert azon túl, hogy némi változatosságot csempész konyhánkba, gazdag rostokban, vitaminokban is, tehát nem utolsó sorban egy kisebb lépést tehetünk az egészséges életmód irányába, ha bulgurt főzünk. A saláta köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét egy könnyed uzsonnára vagy vacsorára.

Hozzávalók egy tál bulgursalátához:
  • 1 bögre bulgur (rizshez hasonlóan, 2x-es sós vízben, 1 kanál vajjal megfőzve),
  • 1 db nagy piros kaliforniai paprika,
  • 1 db kígyóuborka,
  • kb. 5-10 dkg fetasajt,
  • 1 cs. zöldhagyma (elhagyható),
  • 1 kis csokor ruccola (elhagyható),
  • ízlés szerint pár csepp chilis olívaolaj.
A bulgurt megfőzzük, lehűtjük, majd az apró kockákra (karikákra) vágott zöldségekkel, sajttal elkeverjük, megszórjuk ruccola levelekkel és már kész is volnánk. :)

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció