2014. május 1., csütörtök

Mogyorós-chilis csirkecurry

A receptet egy az egyben a GoodFood magazinból tanultam, elolvastam és szinte egyből nekiálltam a kipróbálásához, mivel minden alapanyagom adott volt hozzá. Házi mogyoróvajból, csirkéből, joghurtból, gyömbéres, chilis és korianderes ízesítéssel készült ez a finomság, ami szuper alternatívája lehet a megunt tokányokoknak, raguknak. Mogyorókedvelőknek, kísérletező ínyenceknek kötelező! :)

Hozzávalók 4 főre:
  • pár ek. olívaolaj,
  • 50-60 dkg csirkemellfilé,
  • 25 dkg krémes, natúr joghurt,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis darab gyömbér,
  • só, koriander (a legjobb frissen),
  • 1 kk. chilipaprika pehely,
  • 5 ek. házi mogyoróvaj (a recept pofonegyszerű, itt találjátok),
  • 1,5-2 dl alaplé (húsleves vagy zöldségleves).
Pár csepp forró olajon megforgatjuk a chiliből, reszelt gyömbérből, fokhagymából, korianderből készített keveréket, beledobjuk a csirkecsíkokat, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadva a mogyoróvajat és felöntve a levessel, fedő alatt puhára főzzük. Joghurttal krémesre keverjük, még egyet forralunk rajta és chili paprikával, friss koriander zölddel díszítve tálaljuk rizzsel. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció