Hummusz (csicseriborsó krém)

Hummusz készítés pofonegyszerűen

Hummusz recept

A hummusz a mogyoróvajhoz hasonlóan olyan krémes finomság, amit nagy valószínűséggel, ha egyszer kipróbálsz házilag elkészíteni, akkor soha többet nem veszel belőle boltit. Egyrészt azért, mert elronthatatlanul egyszerű, másrészt azért mert finomabb, hiszen benne van a szíved, lelked. Számos netes receptet átnéztem, és végül Mautner Zsófi verziója mellett maradtam, és egy csöppet sem bántam meg: olyan lett, amilyennek lennie kell. Az elkészítés során a kedvenc részem az volt, amikor lecsavartam a tahinis üvegcsét és megcsapott az a mennyei, tömény szezámmag illat. Rögtön azon kezdtem el morfondírozni, hogy mi mindenbe tudnám még ezt belecsempészni. Visszatérve a hummuszra, próbáljátok ki friss zöldségrudakkal, pitával, bagettel mártogatni, szendvicskrémként alkalmazni, húsok mellé tálalni, számos körítési opcióban különlegességként szolgál.

Hummusz recept

Hummusz hozzávalók:

  •     2 doboz konzerv (sokkal gyorsabb és egyszerűbb a friss megfőzésénél) csicseriborsó,
  •     3 ek. tahini (szezámmag paszta),
  •     1 citrom leve,
  •     só,
  •     4 ek. olívaolaj,
  •     2-3 gerezd fokhagyma

Hummusz készítés:

  1. A konzerveket lecsöpögtetjük, de meghagyjuk a levét, mert jól jöhet, ha lazítani szeretnénk a kész krémen.
  2. Minden hozzávalót bedobunk egy aprítógépbe és egészen krémesre pépesítjük.
  3. Érdemes utána még egy botmixerrel is átturmixolni, vagy eleve avval nekifogni, attól szép egynemű lesz a massza.
  4. Friss zöldségekkel, pitával vagy kiflivel tálaljuk.

Hummusz (csicseriborsó krém) képek

Ha tetszett a fenti Hummusz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, csicseriborsó, fokhagyma, tahini. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: arab, előétel, gyorsan elkészíthető, könnyen elkészíthető, krém, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Hummusz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató