2014. június 5., csütörtök

Hummusz (csicseriborsó krém)

A hummusz a mogyoróvajhoz hasonlóan olyan krémes finomság, amit nagy valószínűséggel, ha egyszer kipróbálsz házilag elkészíteni, akkor soha többet nem veszel belőle boltit. Egyrészt azért, mert elronthatatlanul egyszerű, másrészt azért mert finomabb, hiszen benne van a szíved, lelked. :) Számos netes receptet átnéztem, és végül Mautner Zsófi verziója mellett maradtam, és egy csöppet sem bántam meg: olyan lett, amilyennek lennie kell. Az elkészítés során a kedvenc részem az volt, amikor lecsavartam a tahinis üvegcsét és megcsapott az a mennyei, tömény szezámmag illat. Rögtön azon kezdtem el morfondírozni, hogy mi mindenbe tudnám még ezt belecsempészni. Visszatérve a hummuszra, próbáljátok ki friss zöldségrudakkal, pitával, bagettel mártogatni, szendvicskrémként alkalmazni, húsok mellé tálalni, számos körítési opcióban különlegességként szolgál.



Hozzávalók:
  • 2 doboz konzerv (sokkal gyorsabb és egyszerűbb a friss megfőzésénél) csicseriborsó,
  • 3 ek. tahini (szezámmag paszta),
  • 1 citrom leve,
  • só,
  • 4 ek. olívaolaj,
  • 2-3 gerezd fokhagyma.
A konzerveket lecsöpögtetjük, de meghagyjuk a levét, mert jól jöhet, ha lazítani szeretnénk a kész krémen. Minden hozzávalót bedobunk egy aprítógépbe és egészen krémesre pépesítjük. Érdemes utána még egy botmixerrel is átturmixolni, vagy eleve avval nekifogni, attól szép egynemű lesz a massza. Friss zöldségekkel, pitával vagy kiflivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció