Padlizsános rigatoni sajtkrémmel

Padlizsános tészta Jamie Oliver féle verzióban

Padlizsános rigatoni recept

Ismét egy 20-30 perces tésztás recepttel jelentkezem, melyhez az inspirációt Jamie Oliver Jamie vacsorái könyve adta. A padlizsánra főzés tekintetében eddig valahogy csak a muszaka és a francia lecsó kellékeként gondoltam, de most kíváncsi lettem arra, milyen az, ha ez a zöldség játssza a főszerepet egy szósznál. Arról nem is beszélve, hogy a sietős hétköznapokban egy ilyen vacsora elkészítésére mindenkinek lehet ideje, és a nagy hőségben jól is esik a könnyed, mediterrán ízvilágú finomság. A padlizsán-paradicsom-sajtkrém hármasa nekem nagyon ízlett, igazi kis nyári étek, ajánlom mindenkinek.

Padlizsános rigatoni recept

Hozzávalók kb. 3-4 személyre:

  • 1 közepes méretű, zsenge padlizsán, feszes héjjal,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • só, bors,
  • bazsalikom,
  • 10 dkg natúr krémsajt,
  • tálaláshoz parmezán sajt,
  • olívaolaj.

Padlizsános rigatoni készítés:

  1. A megmosott padlizsánt apró kockákra vágjuk, és forró olívaolajban 7-8 perc alatt megpirítjuk.
  2. Hozzádobjuk az aprított hagymát, megdinszteljük, illatosra forgatjuk a fokhagymát, nyakon öntjük a paradicsommal, majd alacsony hőfokon összerottyantjuk a tésztaszószt.
  3. Fűszerezzük, majd kb. 10-15 perc elteltével hozzákeverjük a krémsajtot és forró rigatoni tésztával összekeverve tálaljuk, parmezánnal a tetején.

Padlizsános rigatoni sajtkrémmel képek

Ha tetszett a fenti Padlizsános rigatoni recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, hámozott paradicsom, krémsajt, padlizsán, parmezán sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, tészta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Padlizsános rigatoni recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató