2014. június 12., csütörtök

Padlizsános rigatoni sajtkrémmel

Ismét egy 20-30 perces tésztás recepttel jelentkezem, melyhez az inspirációt Jamie Oliver Jamie vacsorái könyve adta. A padlizsánra főzés tekintetében eddig valahogy csak a muszaka és a francia lecsó kellékeként gondoltam, de most kíváncsi lettem arra, milyen az, ha ez a zöldség játssza a főszerepet egy szósznál. Arról nem is beszélve, hogy a sietős hétköznapokban egy ilyen vacsora elkészítésére mindenkinek lehet ideje, és a nagy hőségben jól is esik a könnyed, mediterrán ízvilágú finomság. A padlizsán-paradicsom-sajtkrém hármasa nekem nagyon ízlett, igazi kis nyári étek, ajánlom mindenkinek.


Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
  • 1 közepes méretű, zsenge padlizsán, feszes héjjal,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • só, bors,
  • bazsalikom,
  • 10 dkg natúr krémsajt,
  • tálaláshoz parmezán sajt,
  • olívaolaj.
A megmosott padlizsánt apró kockákra vágjuk, és forró olívaolajban 7-8 perc alatt megpirítjuk. Hozzádobjuk az aprított hagymát, megdinszteljük, illatosra forgatjuk a fokhagymát, nyakon öntjük a paradicsommal, majd alacsony hőfokon összerottyantjuk a tésztaszószt. Fűszerezzük, majd kb. 10-15 perc elteltével hozzákeverjük a krémsajtot és forró rigatoni tésztával összekeverve tálaljuk, parmezánnal a tetején. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció