Igazi egzotikus ízeket, rapid ebédet vagy vacsorát rejt magában ez a mai recept. Egyre több helyen lehet hozzájutni kínai ötfűszer fűszerkeverékhez, amivel nagyon izgalmassá lehet tenni egy-egy húsos vagy zöldséges ételt. Persze magunk is könnyedén összeállíthatjuk az ízbombát: ánizst, fahéjt, szegfűszeget, édesköményt és borsot tartalmaz ez a különleges egyveleg.
Kínai ötfűszeres csirke recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé,
- 1 kis ujjnyi gyömbér lereszelve,
- olívaolaj,
- 1 csokor metélőhagyma apróra vágva,
- 1 tk. kínai ötfűszerkeverék,
- csipet chili,
- koriander,
- só,
- 1-2 ek. szójaszósz,
- 1 ek. méz,
- ízlés szerint friss citrom vagy lime leve.
Elkészítés 2 lépésben:
- Az aprított csirkét a gyömbérrel együtt jól megpirítjuk kevés olívaolajon és nagy lángon, majd hozzáadjuk a fűszereket, szójaszószt, mézet.
- Tálalás előtt hozzádobjuk a metélőhagymát, a kifőtt metélt tésztát, átkeverjük, majd csepegtethetünk rá citromlevet