2014. július 3., csütörtök

Kínai ötfűszeres csirke metélt tésztával

Igazi egzotikus ízeket, rapid ebédet vagy vacsorát rejt magában ez a mai recept. Egyre több helyen lehet hozzájutni kínai ötfűszer fűszerkeverékhez, amivel nagyon izgalmassá lehet tenni egy-egy húsos vagy zöldséges ételt. Persze magunk is könnyedén összeállíthatjuk az ízbombát: ánizst, fahéjt, szegfűszeget, édesköményt és borsot tartalmaz ez a különleges egyveleg.

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell filé,
  • 1 kis ujjnyi gyömbér lereszelve,
  • olívaolaj,
  • 1 csokor metélőhagyma apróra vágva,
  • 1 tk. kínai ötfűszerkeverék,
  • csipet chili,
  • koriander,
  • só,
  • 1-2 ek. szójaszósz, 
  • 1 ek. méz,
  • ízlés szerint friss citrom vagy lime leve.

Az aprított csirkét a gyömbérrel együtt jól megpirítjuk kevés olívaolajon és nagy lángon, majd hozzáadjuk a fűszereket, szójaszószt, mézet. Tálalás előtt hozzádobjuk a metélőhagymát, a kifőtt metélt tésztát, átkeverjük, majd csepegtethetünk rá citrom levet. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció