2014. július 17., csütörtök

Parmezános cukkinifasírt joghurtos szezámmag krémmel

Ismét egy cukkinis recept következik, mégpedig a sokak által már ismert cukkinifasírtot próbáltam ki a napokban, amolyan Márti módra. Mindent beletettem, ami a kezem ügyébe akadt: parmezán sajtot, tökmagot, gabona pelyheket, tojást, fokhagymát, így reménykedtem, hogy ebből a sok finomságból rossz nem sülhet ki. A fasírtot nem olajban, hanem papíron, a sütőben készítettem el. A sütés ideje alatt mártogatósnak pedig a múltkor már sokat dicsért tahini krémből állítottam össze egy finom joghurtos szószt. 

A cukkinifasírt hozzávalói:
  • 1 kg hámozott, lereszelt cukkini,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 marék snidling,
  • 2 tojás,
  • kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt,
  • só, bors,
  • 1-1 marék tökmag, szezámmag,
  • kb. 5-6 ek. teljes kiőrlésű liszt,
  • 5-10 dkg zab-, búza- és árpapehely.
A joghurtos szezámmag krém hozzávalói:
  • 1,5 kis pohár joghurt,
  • fél citrom kifacsart leve,
  • 1 gerezd lereszelt fokhagyma,
  • kb. 4-5 ek. tahini (szezámmag krém),
  • só,
  • pár csepp olívaolaj.
A cukkinit lereszeljük vékony csíkokra, besózzuk és kb. 10 perc elteltével enyhén kinyomkodjuk a kiengedett vizet. Összekeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, reszelt parmezánnal, hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd a tökmagot, lisztet és pelyheket. Fontos, hogy alapvetően lágy maradjon a tészta, mert, ha túl sok liszt kerül bele, akkor kemény lehet. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kanálnyi adagokat, amelyeket sütés előtt ellapítunk és megszórunk szezámmaggal. Kb. 10-15 percig sütjük, amíg jól megpirulnak.Tálaláskor joghurtos szezámmag krémmel (a felsorolt hozzávalók alapos összekeverésével készül) és friss zöldségekkel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció