Ezt a roppant egyszerű és gyorsan elkészülő sütit Anya találta a neten és biztosított róla, hogy ennek is az online recepttáramban a helye. A recept tesztelés nem tartott sokáig, minden alapanyagot felleltem a konyhámban, a leírt pudingos meggy krémet pedig lustaságból a házi sárgabarack dzsememre cseréltem, de így is fantasztikus és gyors lett. Szuper és nem utolsósorban egészséges nasi reggelire vagy ebéd utáni desszertnek. Zabpehely kedvelőknek kötelező!
Zabpehely szelet recept
Hozzávalók egy nagy tepsi sütihez:
- 25 dkg zabpehely,
- 5 dkg zabkorpa,
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. tönköly),
- 10 dkg nyírfacukor,
- kb. 5-10 dkg étcsoki,
- 1 kk. sütőpor v. szódabikarbóna,
- 25 dkg puha vaj,
- egy kis üveg sárgabarack dzsem,
- ízlés szerint rumaroma,
- a tetejére: vagdalt dió, mandula vagy mogyoró.
Zabpehely szelet készítése:
- A száraz hozzávalókat kimérjük, majd a puha vagy olvasztott vajjal a kezünkkel jól összedolgozzuk, meggyúrjuk.
- A tészta felét elhelyezzük a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi aljában, megkenjük (nem túl vastagon) a sárgabarackdzsemmel, rámorzsoljuk a maradék tésztát, majd szórunk rá mandula szeleteket, diódarabokat.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-12 percig, amíg megpirul a teteje.
- Várjuk meg, amíg teljesen kihűl (hűtőbe is tehetjük) és csak azután szeleteljük fel.