2014. július 10., csütörtök

Zabpehely szelet házi sárgabarack dzsemmel

Ezt a roppant egyszerű és gyorsan elkészülő sütit Anya találta a neten és biztosított róla, hogy ennek is az online recepttáramban a helye. A recept tesztelés nem tartott sokáig, minden alapanyagot felleltem a konyhámban, a leírt pudingos meggy krémet pedig lustaságból a házi sárgabarack dzsememre cseréltem, de így is fantasztikus és gyors lett. Szuper és nem utolsósorban egészséges nasi reggelire vagy ebéd utáni desszertnek. Zabpehely kedvelőknek kötelező! :)


Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely,
  • 5 dkg zabkorpa,
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. tönköly),
  • 10 dkg nyífacukor,
  • kb. 5-10 dkg étcsoki,
  • 1 kk. sütőpor v. szódabikarbóna,
  • 25 dkg puha vaj,
  • egy kis üveg sárgabarack dzsem,
  • ízlés szerint rumaroma,
  • a tetejére: vagdalt dió, mandula vagy mogyoró.

A száraz hozzávalókat kimérjük, majd a puha vagy olvasztott vajjal a kezünkkel jól összedolgozzuk, meggyúrjuk. A tészta felét elhelyezzük a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi aljában, megkenjük (nem túl vastagon) a sárgabarackdzsemmel, rámorzsoljuk a maradék tésztát, majd szórunk rá mandula szeleteket, diódarabokat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10-12 percig, amíg megpirul a teteje. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl (hűtőbe is tehetjük) és csak azután szeleteljük fel.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció