2014. szeptember 18., csütörtök

Kókusztejes-almás palacsinta (glutén-és laktózmentes)

A kezembe akadt kókusztejjel most nem ázsiai egytálételt, hanem valamilyen édességet szerettem volna elővarázsolni. Innen jött az ötlet, ha már egyszer laktózmentesben gondolkozom, akkor miért ne lehetne gluténmentes is, hiszen a baráti körben is olyan sokat hallottam már a glutén- vagy laktózérzékenységgel küzdőkről. Végre nekik is kedvezhetek evvel a recepttel. Így indult el az almás-kókusztejes palacsinta megálmodása, ami mellesleg nagyon elnyerte a tetszésemet. Természetesen nem ér összevetni a hagyományos palacsintával, mert ez teljesen más világ, ugyanakkor a kókusznak és a fahéjnak köszönhetően szerintem fantasztikusan finom "reform" palacsinta. 

Hozzávalók:
  • 2,5 dl kókusztej,
  • 25 dkg barna rizsliszt,
  • 2-3 db alma,
  • 1 tojás,
  • 2 ek. olaj,
  • kb. 2-3 dl szódavíz,
  • csipet só,
  • sok fahéj.

Elsőként a liszthez hozzáadtam és elkevertem a tojást, majd fokozatosan öntöttem bele a kókusztejet és közben kevergettem, olajat, szódavizet adtam hozzá, csipet sót és a végén a reszelt almát. Ízesítésképp pedig nem sajnáltam belőle a fahéjat. Amolyan vastagabb palacsintatészta sűrűségűre formáltam a tésztát. (A szódavízzel lehet variálni, ha túl sűrű a massza.) Forró palacsinta serpenyőben sütöttem meg hirtelen mindkét oldalát, ahogyan a palacsintát is szoktuk. Alá 1 kávéskanálnyi  olajat tettem a legelső palacsinta előtt, több nem is kell, mert a benne lévő olajtól nem ragad a tészta.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció