Kókusztejes, almás palacsinta

Büntetlen dolce vita

Kókusztejes, almás palacsinta recept

A kezembe akadt kókusztejjel most nem ázsiai egytálételt, hanem valamilyen édességet szerettem volna elővarázsolni. Innen jött az ötlet, ha már egyszer laktózmentesben gondolkozom, akkor miért ne lehetne gluténmentes is, hiszen a baráti körben is olyan sokat hallottam már a glutén- vagy laktózérzékenységgel küzdőkről. Végre nekik is kedvezhetek ezzel a recepttel. Így indult el az almás, kókusztejes palacsinta megálmodása, ami mellesleg nagyon elnyerte a tetszésemet. Természetesen nem ér összevetni a hagyományos palacsintával, mert ez teljesen más világ, ugyanakkor a kókusznak és a fahéjnak köszönhetően szerintem fantasztikusan finom "reform" palacsinta. 

Kókusztejes, almás palacsinta recept

Hozzávalók:

  • 2,5 dl kókusztej
  • 25 dkg barna rizsliszt
  • 2-3 db alma
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj
  • kb. 2-3 dl szódavíz
  • csipet só
  • sok fahéj

Elkészítés:

  1. Elsőként a liszthez hozzáadtam és elkevertem a tojást, majd fokozatosan öntöttem bele a kókusztejet és közben kevergettem, olajat, szódavizet adtam hozzá, csipet sót és a végén a reszelt almát.
  2. Ízesítésképp pedig nem sajnáltam belőle a fahéjat.
  3. Amolyan vastagabb palacsintatészta sűrűségűre formáltam a tésztát. (A szódavízzel lehet variálni, ha túl sűrű a massza.)
  4. Forró palacsinta serpenyőben sütöttem meg hirtelen mindkét oldalát, ahogyan a palacsintát is szoktuk. Alá 1 kávéskanálnyi olajat tettem a legelső palacsinta előtt, több nem is kell, mert a benne lévő olajtól nem ragad a tészta.

Kókusztejes, almás palacsinta képek

Ha tetszett a fenti Kókusztejes, almás palacsinta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, fahéj, kókusztej, rizsliszt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gluténmentes, gyümölcsös, laktózmentes, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kókusztejes, almás palacsinta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató