2014. október 2., csütörtök

Tepsis lazac fehérborral és citrommal

Isteni, egészséges, pikk-pakk elkészülő, akár ünnepi fogásnak illő ebéd vagy vacsora a tepsis lazac, melyet saját ízlésünk szerint fűszerezhetünk és variálhatunk. A mai fogásnál fehérboros, citromos, tárkonyos ízvilágot társítottam édesburgonya pürével.


Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé,
  • fél citrom frissen facsart leve,
  • kb. 1 dl száraz fehér bor,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • színes bors frissen őrölve,
  • vaj,
  • tárkony.

A halat besózzuk, a citromlevet a borral, reszelt fokhagymával összekeverjük, pár órára bepácoljuk ebbe a szószba a szeleteket. Majd vajjal alaposan kikent tepsire tesszük a lazacot, leöntjük a páclével, a tetejét bekenjük vajjal, megszórjuk színes borssal, tárkonnyal és alufólia alatt sütjük kb. 20 percig, majd további 10-15 percig fólia nélkül megpirítjuk a tetejét. Köretként most édesburgonya pürét készítettem, ami remekül kiegészítette a citromos lazachoz.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció