Tepsis lazac fehérborral és citrommal

Nemcsak az ízéért, hanem a lazac színéért is rajongok

Tepsis lazac recept

Isteni, egészséges, pikk-pakk elkészülő, akár ünnepi fogásnak illő ebéd vagy vacsora a tepsis lazac, melyet saját ízlésünk szerint fűszerezhetünk és variálhatunk. A mai fogásnál fehérboros, citromos, tárkonyos ízvilágot társítottam édesburgonya pürével.

Tepsis lazac recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet lazacfilé
  • fél citrom frissen facsart leve
  • kb. 1 dl száraz fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, színes bors frissen őrölve
  • vaj
  • tárkony

Elkészítés:

  1. A halat besózzuk, a citromlevet a borral, reszelt fokhagymával összekeverjük, pár órára bepácoljuk ebbe a szószba a szeleteket.
  2. Majd vajjal alaposan kikent tepsire tesszük a lazacot, leöntjük a páclével, a tetejét bekenjük vajjal, megszórjuk színes borssal, tárkonnyal és alufólia alatt sütjük kb. 20 percig, majd további 10-15 percig fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.
  3. Köretként most édesburgonya pürét készítettem, ami remekül passzolt a citromos lazachoz.

Tepsis lazac fehérborral és citrommal képek

Ha tetszett a fenti Tepsis lazac recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, fehér bor, fokhagyma, lazac. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4

Tepsis lazac recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató