Ajváros csirketekercs

Szép színes csirkerolád mennyei ajvárszósszal

Ajváros csirketekercs recept

Amilyen pofonegyszerű összeállítani, éppen olyan fantasztikusan szaftos, különleges és gusztusos húsféle az ajváros csirketekercs. Bátran érdemes belevágni, ha nincs időnk és kedvünk sokat bíbelődni a konyhában, de mégis egy újszerű finomsággal szeretnénk elkápráztatni a vacsoravendégeket. 

Ajváros csirketekercs recept

Hozzávalók kb. 4 főre:

  • egy nagy csirkemellfilé egy darabban kiklopfolva,
  • néhány ek. ajvármártás vagy házi paprikakrém,
  • kb. 20 dkg bacon szalonna,
  • só, olívaolaj

Elkészítés:

  1. Miután jól kiklopfoltuk a csirkemellet, egymás mellé helyezzük a bacon csíkokat, ráfektetjük a csirkét, megkenjünk ajvárszósszal, szorosan feltekerjük és néhány csepp olívaolajjal kikent tepsiben sütjük alufólia alatt kb. 40 percet, majd még 10-20 percet fólia nélkül.
  2. Tálaláshoz megfőztem héjában a krumplit, majd karikákra vágva megforgattam kevés olajon, lilahagyma szeletek társaságában.

Ajváros csirketekercs képek

Ha tetszett a fenti Ajváros csirketekercs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: ajvár, bacon, csirkemell. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, könnyen elkészíthető, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Ajváros csirketekercs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató