Amilyen pofonegyszerű összeállítani, éppen olyan fantasztikusan szaftos, különleges és gusztusos húsféle az ajváros csirketekercs. Bátran érdemes belevágni, ha nincs időnk és kedvünk sokat bíbelődni a konyhában, de mégis egy újszerű finomsággal szeretnénk elkápráztatni a vacsoravendégeket.
Ajváros csirketekercs recept
Hozzávalók kb. 4 főre:
- egy nagy csirkemellfilé egy darabban kiklopfolva,
- néhány ek. ajvármártás vagy házi paprikakrém,
- kb. 20 dkg bacon szalonna,
- só, olívaolaj
Elkészítés:
- Miután jól kiklopfoltuk a csirkemellet, egymás mellé helyezzük a bacon csíkokat, ráfektetjük a csirkét, megkenjünk ajvárszósszal, szorosan feltekerjük és néhány csepp olívaolajjal kikent tepsiben sütjük alufólia alatt kb. 40 percet, majd még 10-20 percet fólia nélkül.
- Tálaláshoz megfőztem héjában a krumplit, majd karikákra vágva megforgattam kevés olajon, lilahagyma szeletek társaságában.