2014. november 10., hétfő

Ajváros csirketekercs

Amilyen pofonegyszerű összeállítani, éppen olyan fantasztikusan szaftos, különleges és gusztusos húsféle az ajváros csirketekercs. Bátran érdemes belevágni, ha nincs időnk és kedvünk sokat bíbelődni a konyhában, de mégis egy újszerű finomsággal szeretnénk elkápráztatni a vacsoravendégeket. 


Hozzávalók kb. 4 főre:

  • egy nagy csirkemellfilé egy darabban kiklopfolva,
  • néhány ek. ajvármártás vagy házi paprikakrém,
  • kb. 20 dkg bacon szalonna,
  • só, olívaolaj

Miután jól kiklopfoltuk a csirkemellet, egymás mellé helyezzük a bacon csíkokat, ráfektetjük a csirkét, megkenjünk ajvárszósszal, szorosan feltekerjük és néhány csepp olívaolajjal kikent tepsiben sütjük alufólia alatt kb. 40 percet, majd még 10-20 percet fólia nélkül. Tálaláshoz megfőztem héjában a krumplit, majd karikákra vágva megforgattam kevés olajon lilahagyma szeletek társaságában. Jó étvágyat!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció