2014. december 17., szerda

Bazsalikom pesztós lazac leveles bundában sütve

Az ünnepekhez közeledve az jutott eszembe, hogy evvel a módszerrel olyan különleges fogást tálalhatunk a karácsonyi asztalra, amivel mindenkit elkápráztathatunk. Sokan spenóttal készítik a lazacot  (ami egyébként szerintem is szuper konstrukció), kíváncsiságképpen most bazsalikom pesztóval párosítottam ezt az önmagában is mennyei halfélét, amihez persze a legjobb, ha saját készítésű pesztót használunk. Egy ilyen recept nagy sikerélményt okozhat a még kezdő konyhatündérek számára, és ezáltal a szeretteinek is. Boldog karácsonyi készülődést kívánok minden kedves olvasómnak!

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagy szelet lazacfilé a bőrétől megszabadítva,
  • só, tarka bors,
  • bazsalikom pesztó (vagy spenótpüré),
  • kb. 30-40 dkg leveles tészta,
  • 1 tojás,
  • citrom ízlés szerint.


A lazac szeleteket megszabadítjuk a bőrétől, (ha ilyen típusú lazacot vettünk) majd tengeri sóval, tarka borssal fűszerezzük és néhány órát állni hagyjuk. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, picit nagyobbra, mint dupla olyan nagyságúra alakítjuk, mint a lazac szeletek mérete. A tésztára helyezzük a halat (csepegtethetünk rá citrom levelet, ha szeretjük a citrom ízét a hallal), megkenjük vékonyan bazsalikom pesztóval, becsomagoljuk a tésztába. A csomag tetejére készíthetünk egy másik kinyújtott tésztából angyalkát, fenyőfát vagy csillagot, tapasszuk rá, majd az egészet kenjük le tojással és forró sütőben süssük kb. 20 percig. Köretnek csak egy könnyű salátát készítettem hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció