2014. december 9., kedd

Karácsonyi aprósütemény: csokis-mogyorós puszedli

Az eredeti recept csokis pöfeteg névre hallgat és nem tartalmaz mogyorót, de azt gondoltam, hogy miután olyan kis puszedli kinézetűek ezek a sütik, így sokkal aranyosabban hangzana, ha így is hívnám őket, és nem gomba nevet adnék ezeknek a mennyei falatoknak. A puszedlisebb ízvilágot pedig mézes sütemény fűszerkeverékkel még tovább fokozhatjuk, kedvünk szerint variálhatjuk fehér csokival, kókusszal, mandulával, kísérletezzetek bátran!


Hozzávalók 35-40 kis puszedlihez: 
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • porcukor a forgatáshoz


Elsőként alacsony lángon vagy gőz fölött felolvasztjuk a jó minőségű étcsokit, majd félretesszük hűlni. Összekeverjük turmix géppel a puha (szoba hőmérsékletű) vajat a tojással, cukorral, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a  kihűlt, folyékony csokit, összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük min. 2 órára, de lehet sütés előtti este is.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, porcukorba hempergetjük és sütőpapíros tepsire tesszük. 170-180 fokon (légkeveréssel) sütjük max. 5-7 percig Figyeljünk, mert nagyon gyorsan sülnek, és, ha túl sokáig hagyjuk bent, kiszáradnak és nem lesz olyan finom, puha, omlós a tésztája. Nekem pontosan 7 percig sülnek 170 fokon légkeverésnél.

Receptajánló:

1 megjegyzés:

Jó Andi írta...

Mártikám!
Isteni a puszedli, aki csak kóstolta a baráti körben,azonnal beleszeretett!!! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció