Olasz rakott padlizsán

Parmigiana di melanzane

Olasz rakott padlizsán recept

Ez a fantasztikusan finom, klasszikus olasz egytálétel húsmentes fogás, de még a húst preferálók sem érzik a husi hiányát, hiszen a padlizsán és a sajtfélék gazdag, krémes ízvilágának köszönhetően igazán laktató. Isteni friss bagettel, többször melegítve és akár hidegen is. Még karácsony előtt sütöttem, evvel "készítettük fel" a pocakunkat a nehezebb, ünnepi húsos fogásokra. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni, az olasz konyha egyik remekével találjátok majd szemben magatokat!

Olasz rakott padlizsán recept

Hozzávalók kb. 6-8 személyre:

  • 1,5 kg padlizsán
  • 2-3 üveg házi paradicsomszósz (fokhagyma, bazsalikom, só, bors, paradicsom), recept itt (cukkini nélkül)
  • 150-200 g parmezán sajt
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 500 g mozzarella sajt
  • kevés liszt (teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam)

Elkészítés:

  1. Elsőként a padlizsánokat megmossuk, levágjuk a szárakat, vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük, besózzuk és egy szűrőbe halmozva egy-két órát állni hagyjuk, hogy kifolyhasson a zöldség kesernyés leve. A folyamat hatékonyságát tovább növeli, ha egy nehezékkel látjuk el a kupac tetejét.
  2. Ez idő alatt megfőzzük a paradicsomszószt, amihez receptet itt találhattok, csak a cukkinit hagyjátok most ki belőle.
  3. A padlizsánszeleteket leöblítjük hideg vízzel, megforgatjuk kevés lisztbe és pár csepp olívaolajban mindkét oldalát elősütjük egy serpenyőben.
  4. A parmezánt lereszeljük, a mozzarellát vékonyra felszeleteljük és már kezdhetjük is az összeállítást.
  5. Elsőként kevés olívaolajat öntünk a tepsibe, egy kis paradicsomszószt, majd egymást fedve helyezzük rá a padlizsán szeleteket, megkenjük szósszal, megszórjuk parmezánnal és bevonjuk a mozzarella szeletekkel és így tovább egészen az utolsó rétegig, aminek paradicsomnak és parmezánnak kell lennie.
  6. 200 fokon sütjük kb. 30-40 percen keresztül.

Olasz rakott padlizsán képek

Ha tetszett a fenti Olasz rakott padlizsán recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló rakott recepteket is: Brokkolis, tepsis csirke recept, Sonkával, sajttal töltött cukkini tekercsek paradicsomszószban recept, Brokkolis, currys csirke recept.

További receptötletek a hozzávalókból: hámozott paradicsom, mozzarella, padlizsán, parmezán sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, gluténmentes, olasz, rakott, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Olasz rakott padlizsán recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató