2015. február 3., kedd

Sajtos karfiollepény

Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a receptre. Egészen pontosan esküvői dekorációk után kutattam a Pinteresten, amikor megjelent egy nagyon gusztusos kép erről a lepénykéről. Utánaolvastam és kiderült, hogy egy pofon egyszerűen elkészíthető, lisztmentes "kenyérről" van szó, aminek a lényegi részét a nyersen ledarált karfiol adja és kiválóan passzol a Vrábel Krisztától tanult főzés nélküli ketchuphoz.


Hozzávalók egy kisebb tepsihez:
  • egy nagy karfiol,
  • 2 tojás,
  • só, bors,
  • 1 tk. fűszermix: oregánó, bazsalikom, majoranna,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma lereszelve,
  • kb. 25 dkg mozzarella sajt lereszelve

A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük, megfosztjuk a torzsájától és a levelektől, majd kisebb darabokra vágva az aprítógép segítségével jól ledaráljuk. Kb. 20 perc alatt megpároljuk és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor egy konyharuhába tesszük és azon keresztül kicsavarjuk belőle a folyadékot, majd jól összedolgozzuk a felvert tojásokkal és minden hozzávalót belekeverünk, kivétel a sajt felét. 180 fokon sütjük kb. 10 percig, majd megszórjuk a tetejét a maradék sajttal és piroskára megsütjük. Fűszeres paradicsomszósszal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció