Sajtos karfiollepény

Újszerű mártogatnivaló finomság karfiolból

Sajtos karfiollepény recept

Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a receptre. Egészen pontosan esküvői dekorációk után kutattam a Pinteresten, amikor megjelent egy nagyon gusztusos kép erről a lepénykéről. Utánaolvastam és kiderült, hogy egy pofonegyszerűen elkészíthető, lisztmentes "kenyérről" van szó, aminek a lényegi részét a nyersen ledarált karfiol adja és kiválóan passzol a Vrábel Krisztától tanult főzés nélküli ketchuphoz.

Sajtos karfiollepény recept

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

  • egy nagy karfiol,
  • 2 tojás,
  • só, bors,
  • 1 tk. fűszermix: oregánó, bazsalikom, majoranna,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma lereszelve,
  • kb. 25 dkg mozzarella sajt lereszelve

Karfiollepény készítés:

  1. A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük, megfosztjuk a torzsájától és a levelektől, majd kisebb darabokra vágva az aprítógép segítségével jól ledaráljuk.
  2. Kb. 20 perc alatt megpároljuk és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
  3. Ekkor egy konyharuhába tesszük és azon keresztül kicsavarjuk belőle a folyadékot, majd jól összedolgozzuk a felvert tojásokkal és minden hozzávalót belekeverünk, kivétel a sajt felét.
  4. 180 fokon sütjük kb. 10 percig, majd megszórjuk a tetejét a maradék sajttal és piroskára megsütjük. Fűszeres paradicsomszósszal tálaljuk.

Sajtos karfiollepény képek

Ha tetszett a fenti Sajtos karfiollepény recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega quesadilla recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, karfiol, mozzarella. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, előétel, gluténmentes, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sajtos karfiollepény recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató