2015. március 30., hétfő

Barackos pulykamell lilahagymás quinoa körettel


Nagy kedvenceim az alternatív köretek, gabonafélék, mint pl. a köles, bulgur, hajdina, barna rizs és kuszkusz, bár az utóbbi nem  igazán lett a kedvencem, a quinoa viszont annál inkább. Ez a gluténmentes, ásványi anyag tartalomban roppant gazdag, lúgosító gyöngyöcske szerintem nagyon finom és ráadásul extra gyorsan megfő, így az egészségtudatoson főző háziasszonyok nagy kedvence lehet. Hátrányai a beszerezhetőség és az ár, sajnos még nem olyan elterjedt és olcsó, mint pl. a köles, de azért néha érdemes "befektetni" és változatosságképpen ezt tálalni a fő fogáshoz. Drogériákban, nagy áruházakban, bioboltokban és webáruházakból is hozzájuthatunk azért, ha nagyon szeretnénk.


Hozzávalók:

a húshoz:

  • 50 dkg pulykamell filé
  • 1 konzerv őszibarack
  • mozzarella sajt vagy trappista sajt (vagy bármilyen más sajt, amit szeretünk)
  • olívaolaj

a körethez:

  • kb. 150 g quinoa
  • a quinoa mennyiségéhez képest dupla annyi víz
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors


Kevés olívaolajos tepsibe fektetünk kiklopfolt pulykamell szeleteket, megsózzuk, apró cikkekre vágjuk a barackot, evvel beterítjük a husit és kb. 50 percig fólia alatt sütjük a sütőben, majd az utolsó 10 percben fektetünk rá sajtszeleteket és pirosra sütjük. A hús sülési ideje alatt megfőzzük a quinoát, megdinszteljük a lilahagyma karikákat kevés olívaolajon, majd az alaposan átmosott gabonafélét megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Lefedjük és alacsony tűzön készre főzzük. (10-20 perc) Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció