2015. augusztus 12., szerda

5 perces csicseriborsó saláta portugál módra

Azt hiszem ebben a forróságban az egyik legjobb döntés ebédre vagy vacsorára egy könnyű, de mégis laktató, ízletes saláta. Portugáliában számos verzióját kóstoltam  a csicseriborsós salátáknak, így a hétköznapokban felidézve a kellemes élményeket, elkészítettem valami hasonlót. A legegyszerűbb, leggyorsabb és legkevésbé lakást melegítő megoldás, ha konzerv csicseriborsót veszünk. Természetesen frissen főzött borsóból is nagyon finom lehet a végeredmény.



Hozzávalók:

  • 1 konzerv, lecsöpögtetett csicseriborsó,
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva,
  • 3-4 paradicsom felkockázva,
  • friss, aprított petrezselyem,
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma,
  • ízlés szerint 1-1 ek. balzsamecet és olívaolaj,
  • pár csepp frissen facsart citrom leve,
  • só, bors
  • (lehetne bonyolítani még egy kis tonhallal, chilivel is)


Az elkészítése pedig, mint minden salátánál, végtelenül egyszerű: mindent pikk-pakk felaprítunk picire, beízesítjük, állni hagyjuk legalább egy órácskát és már tálaljuk is. Laktató egy magában, de grillezett sajt, hal, vagy hús mellé is ideális.

Jó étvágyat kívánok!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció