5 perces csicseriborsó saláta

Portugál ízeket idéző könnyed saláta

Csicseriborsó saláta recept

Azt hiszem ebben a forróságban az egyik legjobb döntés ebédre vagy vacsorára egy könnyű, de mégis laktató, ízletes saláta. Portugáliában számos verzióját kóstoltam  a csicseriborsós salátáknak, így a hétköznapokban felidézve a kellemes élményeket, elkészítettem valami hasonlót. A legegyszerűbb, leggyorsabb és legkevésbé lakást melegítő megoldás, ha konzerv csicseriborsót veszünk. Természetesen frissen főzött borsóból is nagyon finom lehet a végeredmény.

Csicseriborsó saláta recept

Hozzávalók:

  • 1 konzerv, lecsöpögtetett csicseriborsó,
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva,
  • 3-4 paradicsom/koktélparadicso felkockázva,
  • 1 csokor friss, aprított petrezselyem,
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma,
  • ízlés szerint 1-1 ek. balzsamecet és olívaolaj,
  • pár csepp frissen facsart citrom leve,
  • só, bors (lehetne bonyolítani még egy kis tonhallal, chilivel is)

Elkészítés:

Az elkészítése pedig, mint minden salátánál, végtelenül egyszerű: mindent pikk-pakk felaprítunk picire, beízesítjük, állni hagyjuk legalább egy órácskát és már tálaljuk is. Laktató önmagában, de grillezett sajt, hal, vagy hús mellé is ideális.

5 perces csicseriborsó saláta képek

Ha tetszett a fenti Csicseriborsó saláta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló saláta recepteket is: Medvehagymás bulgur saláta recept, Tavaszi tojás saláta recept, Diós, brie sajtos körte saláta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csicseriborsó, fokhagyma, koktélparadicsom, lilahagyma, petrezselyem. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: portugál, saláta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csicseriborsó saláta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató