2015. október 18., vasárnap

"A bor ősszel édesült szerelem"

Ezzel a mottóval  rendezte meg nemrégiben a Lidl immár hagyományosnak számító borvacsoráját. A 3 éves rendezvénysorozatnak ez alkalommal a városligeti tó partján található Robinson étterem adott otthont. Örömmel elfogadtam a meghívást, hiszen még sosem jártam ebben az étteremben, és a finom borokat is egyre szívesebben kóstolgatom.



A korábbi hagyományokhoz híven idén is az új, Lidl-ben kapható francia borok kínálatába kóstolhattunk bele egy-egy finom fogás  és Kovács Antal sommelier kedvcsináló anekdotái kíséretében. Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy olyan borban gazdag országban, mint a miénk, miért ízlelgessünk francia borokat, amire Anti azt válaszolta, hogy tájékozódás céljából...Olyasmi ez, mint a falatozás: mindig izgalmas más kultúrák, országok jellegzetes ételeit megkóstolni, a francia bor is tud ehhez hasonló utazásra csábítani.



Jó hír a borkedvelőknek, hogy  az est sommelierje szerint idén kis hazánkban jó borév várható, noha az igazi bor minden évben más, hiszen a jó borász mindig tud az aktuális időszak kihívásaira reagálni, és abból kihozni a legfinomabb nedűt.


A francia borokhoz igazított vacsora menüsorából a kedvencem a zöldborsó pürés tőkehalfilé volt, a további beszámolóért és az est hangulatáról beszéljenek helyettem a fotók... :)















Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció