2016. január 13., szerda

Kesudiós édes-savanyú csirke

Túl az ünnepeken, a magyar étkek helyett inkább a keleti partok felé veszem az irányt és bár imádom a töltött káposztát is, de mostanában annyira jól esik ez a savanykás és egyben édeskés, csípős, friss ízvilág, amit például a kesudiós csirke képes becsempészni a januári hétköznapokba. Érdemes letesztelni a receptet, mert pofon egyszerű, millióféleképpen variálható és sokkal finomabb, eredetibb, mint az üveges édes-savanyú szószok. Gazdagítható a kedvenc zöldségeinkkel, magokkal, különböző ázsiai szószokkal, pasztákkal, fűszerekkel. Az ötletet még egy őszi GoodFood receptből merítettem.




Hozzávalók kb. 4 főre:
  • kb. 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 marék kesudió
  • keményítő
  • 1-2 dl alaplé zöldség vagy húslevesből
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. méz
  • 2. ek. szójaszósz
  • chili (+chili szál a díszítéshez)
  • bors

Pofonegyszerű az elkészítése: 
a citromléből, mézből, szójaszószból és alapléből elkészítjük a szószt, a felkockázott csirkemellet pedig alaposan megforgatjuk a keményítőben. A sorrend pedig a következő:
1. Kevés olívaolajon megpirítjuk az előzőleg kb. fél órát-órát keményítőben eltöltött csirkét. 
2. Nagy lángon megpirítjuk a vékony csíkokra, vagy szeletekre vágott zöldségeket.
3. Hozzáadjuk a szószt és fedő alatt puhára főzzük a csirkekockákat, fűszerezzük, majd egy jót falatozunk belőle. :)

Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció