Kesudiós édes-savanyú csirke

Szívesen nassolod a kesudiót és szereted az ázsiai konyhát?

Kesudiós édes-savanyú csirke recept

Túl az ünnepeken, a magyar étkek helyett inkább a keleti partok felé veszem az irányt és bár imádom a töltött káposztát is, de mostanában annyira jól esik ez a savanykás és egyben édeskés, csípős, friss ízvilág, amit például a kesudiós csirke képes becsempészni a januári hétköznapokba. Érdemes letesztelni a receptet, mert pofon egyszerű, millióféleképpen variálható és sokkal finomabb, eredetibb, mint az üveges édes-savanyú szószok. Gazdagítható a kedvenc zöldségeinkkel, magokkal, különböző ázsiai szószokkal, pasztákkal, fűszerekkel. Az ötletet még egy őszi GoodFood receptből merítettem.

Kesudiós édes-savanyú csirke

Hozzávalók kb. 4 főre:

  • kb. 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 marék kesudió
  • keményítő
  • 1-2 dl alaplé zöldség vagy húslevesből
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. méz
  • 2. ek. szójaszósz
  • chili (+chili szál a díszítéshez)
  • bors

Pofonegyszerű az elkészítése:

A citromléből, mézből, szójaszószból és alapléből elkészítjük a szószt, a felkockázott csirkemellet pedig alaposan megforgatjuk a keményítőben. A sorrend pedig a következő:

  1. Kevés olívaolajon megpirítjuk az előzőleg kb. fél órát-órát keményítőben eltöltött csirkét.
  2. Nagy lángon megpirítjuk a vékony csíkokra, vagy szeletekre vágott zöldségeket.
  3. Hozzáadjuk a szószt és fedő alatt puhára főzzük a csirkekockákat, fűszerezzük, majd egy jót falatozunk belőle.

Kesudiós édes-savanyú csirke képek

Ha tetszett a fenti Kesudiós édes-savanyú csirke recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ázsiai recepteket is: Teriyaki csirke recept, Édes chilis wokos csirke recept, Kínai ötfűszeres csirke recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, kaliforniai paprika, kesudió, kukorica, sárgarépa, szójaszósz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: ázsiai, főétel, húsétel, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kesudiós édes-savanyú csirke recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató